Greek Freak > Γιάννης Αντετοκούνμπο: Τρίποντη βόμβα νίκης στην εκπνοή παγώνει το γήπεδο στη Νέα Υόρκη

Γιάννης Αντετοκούνμπο: «Βόμβα» νίκης στο... μηδέν!




Ενα βασικό προσόν που ξεχωρίζει τους σταρ ΝΒΑ και γενικότερα στο παγκόσμιο μπάσκετ, είναι τα «buzzera beater» που μάλιστα χαρίζουν νίκες. Ως τώρα στην καριέρα του ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δεν είχε πετύχει πολλά τέτοια σουτ. Το έκανε ωστόσο στο παιχνίδι του Μιλγουόκι στην Νέα Υόρκη, χάρη στο οποίο οι Μπακς «έκλεψαν» τη νίκη από τους Νικς με 105-104!

Ο Ελληνας φόργουορντ πήρε την ευθύνη της επίθεσης στο φινάλε του ματς, ευστόχησε σε εκτός ισορροπίας σουτ από τη γραμμή των ελευθέρων βολών και χάρισε τη νίκη στα «ελάφια», μέσα στο ναό του παγκόσμιου μπάσκετ το «Madison Square Garden»!


Οι Μπακς πέτυχαν μάλιστα ανατροπή, καθώς στις αρχές του 4ου δωδεκαλέπτου βρέθηκαν πίσω με με 14 πόντους διαφορά, η οποία είχε φτάσει και στο -16 στο 33'.


Και εκεί όμως είχε μερίδιο ο «Greek Freak» είχε συνολικά 12 πόντους στην τελευταία περίοδο. Ετσι τελείωσε το ματς με 27 πόντους, 10/18 σουτ, 6/7 ελεύθερες βολές, 13 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 3 κοψίματα, 1 κλέψιμο, σε μία ακόμη εμφατική για εκείνον βραδιά!

Επίσης ο Αντετοκούνμπο έκανε κι ένα μεγάλο κλέψιμο, αυτό πάνω στον Ντέρικ Ρόουζ, με 8,6 δευτερόλεπτα πριν το φινάλε του ματς, με τη μπάλα να χτυπά στο πόδι του γκαρντ των Νικς και στη συνέχεια να φεύγει άουτ.

Αρχικά οι διαιτητές αρχικά έδωσαν τη μπάλα στη Νέα Υόρκη αλλά μετά το replay άλλαξαν την απόφαση τους δίνοντας την τελευταία επίθεση του ματς στο Μιλγουόκι. Ο «Κούνμπο» άδραξε την ευκαιρία και με το μεγάλο σουτ που σημείωσε χάρισε το μεγάλο διπλό στην ομάδα του.






Σχόλια