Το ήξερες ότι ο Frank Sinatra ήταν κατάσκοπος; > Και όχι μόνο αυτός...

Αποτέλεσμα εικόνας για σινατρα



Παρόλο που υπάρχουν πολλοί που πιστεύουν ότι ο θρυλικός τραγουδιστής είχε στενές σχέσεις με τη μαφία, η συνεργασία του με τη CIA είναι ένα γεγονός που δεν γνωρίζουν πολλοί. Σύμφωνα με την κόρη του, οι μυστικές υπηρεσίες συμφώνησαν να παραβλέψουν τις διασυνδέσεις με τη μαφία με αντάλλαγμα να εργαστεί ως 'αγγελιαφόρος' της CIA μεταφέροντας έγγραφα και άτομα με το ιδιωτικό του τζετ από και προς τη χώρα.

Οπως και ο Χουντίνι...

Αποτέλεσμα εικόνας για χουντινι


Ο μάγος των αποδράσεων βοήθησε σημαντικά τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ και της Αγγλίας παρέχοντας πληροφορίες τις οποίες συγκέντρωνε στα ταξίδια που έκανε για τις παραστάσεις του σε όλη την Ευρώπη. Είχε ένα σημαντικό αριθμό θαυμαστών στις ανώτερες κοινωνικά τάξεις στη Γερμανία και στη Ρωσία οι οποίοι του εκμυστηρεύονταν μυστικά που αφορούσαν στον πόλεμο, κατά τη διάρκεια διαφόρων κοινωνικών εκδηλώσεων μετά τις παραστάσεις του, τα οποία ο Houdini στη συνέχεια αποκάλυπτε στις μυστικές υπηρεσίες. 

Το ίδιο και ο Λουτσιάνο...

Διαφάνεια 15 από 17: Charles "Lucky" Luciano


Ο αρχηγός μιας πανίσχυρης ιταλικής οικογένειας, ο Charles "Lucky" Luciano ήταν ο αναμφισβήτητος ηγέτης του οργανωμένου εγκλήματος στην Ανατολική Ακτή των ΗΠΑ τη δεκαετία του '40. Ωστόσο, καταδικάστηκε σε 50 χρόνια φυλάκιση για σωματεμπορία. Οι αρχές του πρότειναν να εργαστεί ως μεσάζων για την ανακάλυψη πληροφοριών σχετικά με τους σαμποτέρ που βύθισαν ένα γαλλικό πλοίο στη Νέα Υόρκη με αντάλλαγμα τη μείωση της ποινής του. Η συνεργασία αποδείχθηκε επιτυχής και οι αρχές κατέφυγαν ξανά στις υπηρεσίες του διαβόητου μαφιόζου πριν την εισβολή των συμμάχων στη Σικελία. Ο Luciano αφέθηκε ελεύθερος εκτίοντας μόλις 10 χρόνια από την ποινή του και απελάθηκε στην Ιταλία. 

Η Γκρέτα Γκάρμπο επίσης...

Αποτέλεσμα εικόνας για γκρετα γκαρμπο

Η Σουηδή ηθοποιός του Χόλιγουντ υπήρξε μία από τις μεγαλύτερες σταρ στις δεκαετίες του '20 και του '30. Ωστόσο, εντελώς ξαφνικά εγκατέλειψε τη μεγάλη οθόνη και αποσύρθηκε διακριτικά, Φημολογείται ότι την εποχή εκείνη άρχισε να συνεργάζεται με την περίφημη MI6 και συγκέντρωνε πληροφορίες για έναν από τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου, το Σουηδό εκατομμυριούχο Axel Wenner-Gren. Λέγεται ότι είχε ρόλο κλειδί στην διαφυγή του φυσικού Niels Bohr από τη Κοπεγχάγη στη Βρετανία. Ο Bohr στη συνέχεια ανέπτυξε την ατομική βόμβα. 

Σχόλια