Μega-λη κινητικότητα στο παρασκήνιο για πλήρη επαναλειτουργία του σταθμού

Αποτέλεσμα εικόνας για mega
Κινήσεις στο παρασκήνιο που, για πρώτη φορά εδώ και ένα χρόνο, μπορούν να χαρακτηριστούν ως σοβαρές και αξιόπιστες γίνονται στο Mega. Κινήσεις που, υπό προυποθέσεις, ενδέχεται να οδηγήσουν στην πλήρη επαναλειτουργία του σταθμού.

Η οικογένεια Βαρδινογιάννη φαίνεται πως επανεκτιμά τη θέση «είμαστε μειοψηφία και, άρα, παθητικοί επενδυτές» και αναλαμβάνει πρωτοβουλίες με στόχο την υπέρβαση της κρίσης.

Το βασικό ζήτημα εξακολουθεί να βρίσκεται στις σχέσεις της εταιρείας με τις πιστώτριες τράπεζες, οι οποίες έχουν δεσμεύσει τους λογαριασμούς της και ένα ποσό που υπερβαίνει τα 30 εκατ. ευρώ. Με ποιο κεφάλαιο από την πλευρά των παλαιών ή νέων μετόχων θα ικανοποιηθούν, άραγε, ώστε να ξεπαγώσουν τους λογαριασμούς;

Πρόσωπα με γνώση της σημερινής πραγματικότητας εκτιμούν ότι τα 22,5 εκατ. ευρώ -που προέβλεπε η περσινή απόφαση για αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, που ουδέποτε έγινε πράξη- είναι πολλά. Και πιστεύουν ότι με 10 ή 15 εκατ. (το πολύ) μπορεί να υπάρξει συμφωνία με τις τράπεζες, στο έδαφος ενός νέου επιχειρηματικού σχεδίου (bussines plan), βεβαίως, το οποίο είναι.σχεδόν έτοιμο.

Οι επόμενες μέρες και εβδομάδες, ίσως, αποδειχθούν καθοριστικές για το μέλλον του εμβληματικότερου καναλιού της ιδωτικής τηλεόρασης, το οποίο εδώ και ένα χρόνο λειτουργεί σαν video club, μεταδίδοντας επαναλήψεις και καθόλου ενημερωτικά προγράμματα.

Αν και τίποτα δεν μπορεί να θεωρηθεί ως βέβαιο, η αλήθεια είναι πως φαίνεται κάποιο φως στον ορίζοντα…
πηγή

Σχόλια