Ρωτάμε. Eίναι ηλίθιοι; Η μήπως πολύ επικίνδυνοι;

Αποτέλεσμα εικόνας για κυπριακο



Ηλίθιοι πολιτικά εννοείται...

Ολοι οι χαρακτηρισμοί είναι πολιτικοί σε αυτό το μπλόγκ...

Η ερώτηση λοιπόν παραμένει...

Είναι ηλίθιοι;


Στη λεγόμενη πιάτσα, ακούγονται διάφορα φαιδρά περί την επιχειρηματολογία που διοχετεύει υπογείως η κυβέρνηση προς τους εμπλεκομένους στην υπόθεση από ελληνικής πλευράς. Το φαιδρότερο όλων, όμως, είναι ότι η έκδοση των οκτώ συναρτάται από τους Τούρκους με την έκβαση του Κυπριακού, οι συνομιλίες επί του οποίου ξεκινούν στις 12 του μηνός, δηλαδή καθώς θα εκδικάζονται οι τρεις υποθέσεις των οκτώ. 

Οποιοσδήποτε το ακούει και διαθέτει μια αίσθηση –ας την πω έτσι– Ιστορίας και Διεθνών Σχέσεων διπλώνεται από τα γέλια. Για οκτώ φυγάδες, που απλώς θα προστεθούν στις 40.000 των ήδη φυλακισμένων στρατιωτικών, ο Ερντογάν θα παραχωρήσει ανταλλάγματα σε ένα θέμα εξωτερικής πολιτικής με ιστορικό βάθος και εθνική σημασία για την Τουρκία, στο οποίο μάλιστα έχει κερδίσει το πλεονέκτημα με στρατιωτική νίκη; Τρελαθήκαμε τελείως, μου φαίνεται.

Βέβαια, το γέλιο υποχωρεί και σταδιακά παγώνεις, όσο συνειδητοποιείς το βάρος της βλακείας του επιχειρήματος που συναρτά τους οκτώ με το Κυπριακό. Διότι, αν αυτοί που το υποστηρίζουν υποτιμούν τη νοημοσύνη των συνομιλητών τους με τόσο κατάφωρο τρόπο, τότε το πρόβλημα είναι στη δική τους νοημοσύνη και, συνεπώς, οι άνθρωποι είναι άκρως επικίνδυνοι.
πηγή

Σχόλια