Με τη Γερμανία ή με τους άλλους;

Αποτέλεσμα εικόνας για τερεζα μει

Η μεγάλη ευκαιρία μιας νέας αρχής για την Ελλάδα που δεν πρέπει να χαθεί


Οι εξελίξεις που ήδη πλέον ανοιχτά συντελούνται, είναι κοσμογονικές.

Πριν καν αναλάβει ο νέος Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έχει αρχίσει, μαζί με την Βρετανή πρωθυπουργό Τερέζα Μέι, να διαμορφώνουν από κοινού την νέα πορεία των πραγμάτων σε Ευρώπη και Αμερική, προκαλώντας σεισμικές ανακατατάξεις και πρωτοφανή πανικό στο σαθρό οικοδόμημα του Βερολίνου.

Αυτή είναι η μεγάλη στιγμή, η μοναδική ευκαιρία και για την Ελλάδα, η οποία δεν πρέπει με κανένα τρόπο να χαθεί.

Η Ελλάδα πρέπει αμέσως να βρει τους διαύλους επικοινωνίας και να μεταφέρει το μήνυμα της διάθεσής της να προσδεθεί το γρηγορότερο δυνατό στο άρμα της νέας αυτής πραγματικότητας όσο πιο άμεσα και ενεργά μπορεί.

Οποτε στην ιστορία της η Ελλάδα βρέθηκε πολύ κοντά στη Γερμανία, πάντοτε το πλήρωσε πολύ ακριβά. Αυτό ακριβώς συμβαίνει και τα τελευταία χρόνια, που η Ευρώπη είχε στο σύνολό της το ατύχημα να βιώσει την αναζωπύρωση της απόπειρας γερμανικής ηγεμονίας, με την Ελλάδα να βρίσκεται στην αιχμή του δόρατος της προσπάθειας του Βερολίνου να κυριαρχήσει μέσα από την κρίση χρέους. Τα αποτελέσματα, είναι γνωστά σε όλους.

Τώρα, κάτι νέο, πολύ δυναμικό γεννιέται από τις μεγάλες Ατλαντικές δυνάμεις, σε πολύ μεγάλο βαθμό ως αποτέλεσμα και αντίδραση στην επιχείρηση ηγεμονίας του Βερολίνου.

Σε αυτό το κάτι, η Ελλάδα μπορεί να διεκδικήσει και να πετύχει σημαντικό ρόλο: της το επιτρέπει η γεωπολιτική της θέση και η σημασία της στην περιοχή, η οποία, ενώ δεν ενδιαφέρει καθόλου τους Γερμανούς, παρά μόνον ως αποθήκη για μετανάστες, ενδιαφέρει πάρα πολύ Αμερικανούς και Αγγλους, ειδικά από την ώρα που η Τουρκία όχι μόνον έχει καταστεί σταθερά πλέον αντιδυτική δύναμη, αλλά και  το Ισραήλ δεν την εμπιστεύεται, σε πλήρη αντίθεση με τις σχέσεις του Τελ Αβίβ με την Ελλάδα και, κυρίως, με τις ΗΠΑ που τώρα μπαίνουν σε εντελώς νέα τροχιά.

Αυτή τη νέα αρχή είναι που δεν πρέπει με κανένα τρόπο να χάσει η Ελλάδα. Ολόκληρη η Ελλαδα: κυβέρνηση και αντιπολίτευση, άλλες πολιτικές και μη δυνάμεις, διαμορφωτές της κοινής γνώμης, πρέπει όλοι να κάνουμε ένα βήμα πίσω απ’ ότι άλλο μπορεί να μας έχει χωρίσει και να στρατευθούμε ομόθυμα στο νέο αυτό εθνικό στόχο για την πατρίδα.
πηγή

Σχόλια