Το πιο επικίνδυνο από όλα > Βρετανός υπουργός Ασφαλείας: Οι τζιχαντιστές είναι πιθανό να μας επιτεθούν με χημικά

Βρετανός υπουργός Ασφαλείας: Οι τζιχαντιστές είναι πιθανό να μας επιτεθούν με χημικά



«Η φιλοδοξία του Ισλαμικού Κράτους είναι σίγουρα οι μαζικές επιθέσεις. Θέλουν να βλάψουν όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους και να τρομοκρατούν όσο το δυνατόν περισσότερους» δήλωσε μεταξύ άλλων ο Βρετανός υπουργός σε συνέντευξή του

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει ο  υπουργός Ασφαλείας της Βρετανίας Ben Wallace υποστηρίζοντας πως οι υποστηρικτές του Ισλαμικού Κράτους είναι πιθανό να πραγματοποιήσουν μαζικές επιθέσεις με χημικά κατά της χώρας.

«Η φιλοδοξία του Ισλαμικού Κράτους είναι σίγουρα οι μαζικές επιθέσεις. Θέλουν να βλάψουν όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους και να τρομοκρατούν όσο το δυνατόν περισσότερους» δήλωσε μεταξύ άλλων ο Βρετανός υπουργός σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Sunday Times.

Σύμφωνα με τον υπουργό, δεν υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο είδος χημικής επίθεσης, αλλά οι τρομοκράτες δεν έχουν «καμία ηθική αντίρρηση για τη χρήση χημικών όπλων εναντίον της ανθρωπότητας, και αν μπορούσαν, θα το έκαναν σε αυτή τη χώρα» πρόσθεσε.

Οι δυτικές μυστικές υπηρεσίες υποψιάζονται ότι οι τζιχαντιστές έχουν χρησιμοποιήσει διάφορες τοποθεσίες στο Ιράκ και τη Συρία για την παραγωγή αερίου μουστάρδας, που απαγορεύεται απ' τη διεθνή νομοθεσία.

Το αέριο μουστάρδας επιφέρει βαριά εγκαύματα ειδικά στη βουβωνική χώρα και τις μασχάλες, καίει τα μάτια και τους πνεύμονες και μπορεί να προκαλέσει τύφλωση, ακόμη και θάνατο εφόσον χρησιμοποιηθεί σε μεγάλες ποσότητες. Τα συμπτώματα μπορεί να χρειαστεί να περάσουν ακόμη και 24 ώρες για να εμφανιστούν.

Σχόλια