Απίστευτα πράγματα > Αντιπαράθεση Τραμπ - Μυστικών Υπηρεσιών για το αν ο Πούτιν επηρέασε τις εκλογές


Η αντιπαράθεση αυτή γίνεται ακόμα πιο απίστευτη επειδή γίνεται δημόσια..

Από τη μία οι Μυστικές Υπηρεσίες των ΗΠΑ να παραδέχονται ότι απέτυχαν και δεν μπόρεσαν να προστατέψουν τη χώρα (αυτή δεν είναι η δουλειά τους?) και από την άλλη ένας Πρόεδρος να λέει ότι δεν υπάρχει τέτοιο θέμα...

Ας δούμε τι γίνεται...

Πρώτα ο Τραμπ.

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε χθες ότι καμία κυβερνοεπίθεση δεν επηρέασε τα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου στις ΗΠΑ, αφού οι επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών τον ενημέρωσαν σχετικά τα συμπεράσματά τους ότι η Ρωσία προέβη σε τέτοιους είδους παραβιάσεις κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας.

Αφού νωρίτερα είχε απορρίψει αυτήν την αντιπαράθεση αυτή χαρακτηρίζοντάς την ένα «πολιτικό κυνήγι μαγισσών» ο μεγιστάνας εξέδωσε αργότερα μια ανακοίνωση, στόχος της οποίας φαίνεται πως ήταν να διαψεύσει κάθε σκέψη σχετικά με την νομιμότητα της νίκης του την 8η Νοεμβρίου του 2016 επί της Χίλαρι Κλίντον.

Αποτέλεσμα εικόνας για nsa


«Αν και η Ρωσία, η Κίνα, άλλες χώρες, οργανώσεις και πρόσωπα από το εξωτερικό επιχειρούν μονίμως να διεισδύσουν πάρανομα στις ηλεκτρονικές υποδομές των κυβερνητικών θεσμών μας, των επιχειρήσεών μας και οργανισμών όπως το Δημοκρατικό Κόμμα, δεν υπήρξε κανένας αντίκτυπος στα αποτελέσματα των εκλογών κι ιδίως δεν υπήρξε καμία νόθευση στις ηλεκτρονικές κάλπες» τόνισε ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ σε ένα δελτίο τύπου μετά τη συνάντηση που είχε με τους υψηλόβαθμους αξιωματούχους των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ στη Νέα Υόρκη.

Ο διάδοχος του Μπαράκ Ομπάμα δεν επέρριψε ευθύνες ειδικά στη Ρωσία για την ηλεκτρονική πειρατεία σε βάρος του Δημοκρατικού Κόμματος κι ενός συνεργάτη της Χίλαρι Κλίντον κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας.

«Υπήρξαν απόπειρας παράνομης διείσδυσης στα συστήματα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, όμως το κόμμα είχε θέσει σε εφαρμογή ισχυρά συστήματα προστασίας από την πειρατεία και οι χάκερ απέτυχαν» συμπλήρωσε.

Αποτέλεσμα εικόνας για nsaΟ Ντόναλντ Τραμπ, που θα αναλάβει επίσημα καθήκοντα την 20η Ιανουαρίου, υποσχέθηκε ότι θα παρουσιάσει ένα σχέδιο κατά της ηλεκτρονικής πειρατείας στις πρώτες 90 ημέρες της θητείας του.

Και μετά οι Μυστικές Υπηρεσίες...


Μυστικές Υπηρεσίες: Ο Πούτιν προσπάθησε να βοηθήσει τον Τραμπ «δυσφημώντας» την Χίλαρι


«Εκτιμούμε ότι ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν διέταξε να λάβει χώρα επιχείρηση “επιρροής” το 2016, βάζοντας στο “στόχαστρο” τις αμερικανικές εκλογές. Οι στόχοι της Ρωσίας ήταν να υπονομευτεί η πίστη των πολιτών στη δημοκρατική διαδικασία, να δυσφημίσουν την πρώην υπουργό Εξωτερικών Κλίντον και να υπονομεύσουν τις πιθανότητες να εκλεγεί…». 

Αποτέλεσμα εικόνας για russian hackers


Αυτό αναφέρει η πολυαναμενόμενη έκθεση των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών για την «εμπλοκή» της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές της χώρας, τον Νοέμβριο του 2016. 

«Επίσης, εκτιμούμε ότι ο Πούτιν και η Ρωσική κυβέρνηση δημιούργησαν μια σαφή προτίμηση για τον εκλεγμένο πρόεδρο Τραμπ» συνεχίζει η έκθεση, που συνάχθηκε από τρεις υπηρεσίες –τη CIA, το FBI και την ΝSA. 

Αποτέλεσμα εικόνας για russian hackersΗ έκθεση, ισχυρίζεται παράλληλα, ότι οι ρωσικές κυβερνοεπιθέσεις έβαλαν στο στόχαστρο –ή πιθανώς και να αλλοίωσαν- ορισμένα στοιχεία από αμερικανικές πολιτείες ή τοπικούς εκλογικούς πίνακες αλλά όχι τα συστήματα που καταμέτρησαν το τελικό αποτέλεσμα. 

Σχόλια