Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για το μακελειό στην Πόλη






Οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους ανέλαβαν την ευθύνη για την τρομοκρατική επίθεση στο κλαμπ της Κωνσταντινούπολης, που άφησε πίσω του 39 νεκρούς και 69 τραυματίες.

Eκεί είχαν από την αρχή στραφεί οι υποψίες των Αρχών, αφού δεν είναι η πρώτη φορά που το ISIS αναλαμβάνει την ευθύνη για πολύνεκρη επίθεση επί τουρκικού εδάφους.

Μάλιστα, αρκετές ώρες νωρίτερα, οι Κούρδοι του ΡΚΚ είχαν ξεκαθαρίσει ότι δεν είχαν καμία σχέση με την επίθεση.

Εν τω μεταξύ, ο δράστης του μακελειού παραμένει άφαντος. Ο άνδρας μπήκε πυροβολώντας στο κέντρο Reina γύρω στη 1:15 (00:15 ώρα Ελλάδας), λίγο περισσότερο από μία ώρα αφότου είχε μπει το Νέο Έτος, σκοτώνοντας κατά την είσοδό του έναν αστυνομικό και έναν πολίτη πριν ανοίξει πυρ μέσα στο κλαμπ.

Ο δράστης πυροβολούσε επί επτά λεπτά στα τυφλά, αφήνοντας πίσω του 39 νεκρούς και 69 τραυματίες. Συνολικά έριξε 180 σφαίρες. Έφτασε μάλιστα στο νυχτερινό κέντρο -στις όχθες του Βοσπόρου- με ταξί.

Πάντως, οι Τούρκοι φαίνεται να έκαναν και μία γκάφα: έδωσαν στη δημοσιότητα τη φωτογραφία πρόσώπου που δεν είχε καμία σχέση με την υπόθεση, λέγοντας ότι αυτός είναι ο δράστης. Στην πραγματικότητα επρόκειτο για έναν άνδρα από το Καζακστάν.

Στο διαδίκτυο εμφανίστηκαν διάφορα βίντεο, ένα από τα οποία φαίνεται να είναι από το εσωτερικό του κλαμπ




Μέχρι στιγμής έχουν ταυτοποιηθεί τα 35 από τα 39 θύματα της επίθεσης. Μεταξύ αυτών οι 11 είναι Τούρκοι πολίτες και 24 υπήκοοι ξένων χωρών.

Από τους αλλοδαπούς, επτά είναι υπήκοοι Σαουδικής Αραβίας, δύο Ινδοί, ένας Καναδός, ένας Σύρος, μία Ισραηλινή, δύο Τυνήσιοι, τέσσερις Ιρακινοί και ένας Βέλγος υπήκοος.

Εικοσιπέντε θύματα είναι άντρες και 14 γυναίκες.

Σχόλια