Το αμάξι μπορεί να κολλήσει σε άμμο, λάσπη κλπ > Δες τη λύση για να ξεφύγεις (δεν μιλάμε για τον εργάτη)...

Αποτέλεσμα εικόνας για Bush WinchΤη λύση έρχεται να δώσει μια πραγματικά ευφυής ιδέα από την Αυστραλία, που ονομάζεται The Bush Winch. Πρόκειται μια προσθήκη στους βασικούς κινητήριους τροχούς του οχήματος, η οποία τους μετατρέπει σε βαρούλκο ή ένα «παθητικό» εργάτη αν προτιμάτε και το αυτοκίνητο ξεκολλά εύκολα από την παγίδα του.

Το μόνο που έχει να κάνει ο ιδιοκτήτης είναι να τοποθετήσει τα ειδικά μακρύτερα μπουλόνια στον τροχό, πάνω στα οποία πακτώνεται ένας ατσάλινος κύλινδρος μικρότερης διαμέτρου αυτό αυτή του τροχού. Τοποθετώντας τον πολύ λεπτό και ανθεκτικό ιμάντα σε ένα σταθερό σημείο, συνήθως δέντρο, ο κύλινδρος μέσω του τροχού περιστρέφεται, ο ιμάντας μαζεύεται συμπαρασύροντας το αυτοκίνητο και τα πάντα εξελίσσονται ιδανικά.

Τουλάχιστον αυτό δείχνει το σχετικό video, για το πώς μπορεί κανείς να αποφύγει την τοποθέτηση ενός «εργάτη» εκατοντάδων ευρώ κόστους και δεκάδων κιλών βάρους, έχοντας το ίδιο αποτέλεσμα με ένα σύστημα που πιάνει ελάχιστο χώρο στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου. Έξυπνο, αλλά επιφυλασσόμαστε για το αν λειτουργεί όπως φαίνεται.


Σχόλια