Μπαίνεις που μπαίνεις σε ιστοσελίδες πορνογραφικού περιεχομένου > Μάθε τουλάχιστον να ξεχωρίζεις τις ασφαλείς...

Αποτέλεσμα εικόνας για HTTPS


Οι ιστοσελίδες πορνογραφικού περιεχομένου είναι προφανώς κάποια από τα πιο πολυσύχναστα sites του Ίντερνετ, αλλά πολλά από αυτά στερούνται ενός βασικού χαρακτηριστικού ασφαλείας, που χρησιμοποιείται εδώ και πολύ καιρό για προστασία υπηρεσιών e-banking, υπηρεσιών email κ.α.

Ωστόσο, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Indy100 (Independent) αυτό αρχίζει να αλλάζει, καθώς εκπρόσωποι του Center for Democracy and Technology (CDT) και της Free Speech Coalition (FSC), οργάνωσης που έχει να κάνει με υλικό για ενηλίκους, ανακοίνωσαν συνεργασία με στόχο να βοηθηθούν οι πορνογραφικές ιστοσελίδες έτσι ώστε να ασφαλίζουν αυτόματα το web traffic τους.

Η σχετική τεχνολογία είναι η αποκαλούμενη HTTPS: Ένα ειδικό μέτρο ασφαλείας, που συνήθως απεικονίζεται στη μπάρα του URL με μια μικρή κλειδαριά, το οποίο δημιουργεί ένα είδους «ψηφιακού τούνελ» ανάμεσα στον χρήστη και στην ιστοσελίδα- και πιθανώς κάποια στιγμή να οδηγήσει σε βιομηχανικό στάνταρ.

Αν μια πορνογραφική ιστοσελίδα έχει ενεργοποιημένο HTTPS αυτόματα ενεργοποιημένο σε όλες τις σελίδες της, τότε κάποιος που παρακολουθεί τη σύνδεση του χρήστη θα γνωρίζει σε ποια ιστοσελίδα βρίσκεται αυτός, αλλά δεν θα μπορεί να δει τις αναζητήσεις και τα βίντεο που παρακολουθεί.

Οι πορνογραφικές ιστοσελίδες είναι μια από τις τελευταίες κατηγορίες sites που δεν έχουν την τεχνολογία αυτή. Το μεγαλύτερο εμπόδιο είναι διαφημιστικού χαρακτήρα: Πολλές ιστοσελίδες έχουν έσοδα μέσα από διαφημίσεις. Και μόνο ένα τμήμα μιας ασφαλούς σελίδας να είναι ασύμβατο με την εν λόγω τεχνολογία, τότε οι browsers βγάζουν προειδοποιητικές ενημερώσεις, που τρομάζουν τους επισκέπτες. Επίσης, υπάρχει κόστος για την εφαρμογή και χρήση της τεχνολογίας.

Σημειώνεται πως η συγκεκριμένη κίνηση για να «ασφαλιστούν» οι ιστοσελίδες πορνογραφικού περιεχομένου λαμβάνει χώρα μετά τη δημοσιοποίηση αναφοράς περί διαφάνειας από τη Google, στην οποία υπογραμμιζόταν ότι η πορνογραφική βιομηχανία έχει μείνει πίσω σε θέματα ασφαλείας.

Μεταξύ των πορνογραφικών ιστοσελίδων, αυτές που χρησιμοποιούν HTTPS είναι κυρίως “cam” sites, όπου οι επισκέπτες αλληλεπιδρούν σε πραγματικό χρόνο με τις performers, προβαίνοντας παράλληλα σε πληρωμές. Ωστόσο, τα περισσότερα μεγάλα πορνογραφικά sites δεν το κάνουν, περιλαμβανομένων τριών ιδιαίτερα μεγάλων, των Redtube, YouPorn και Pornhub, που αποτελούν το μεγαλύτερο brand του χώρου, το Pornhub Network, με πάνω από 100 εκατ. επισκέψεις την ημέρα. Από πλευράς του, το δίκτυο έχει αναφέρει ότι ήδη είναι σε εξέλιξη η διαδικασία εισαγωγής του HTTPS στις ιστοσελίδες του, ανεξαρτήτως της προαναφερθείσας συνεργασίας.

Σχόλια