Φίσκα στους υδρίτες (η επανάσταση στην ενέργεια) η ελληνική ΑΟΖ > Το μέλλον του ελληνισμού είναι το Αιγαίο

Αποτέλεσμα εικόνας για αιγαιο ελληνικο πλοιο



Να γιατί στου Αιγαίου την αυλή σφάζονται τα παλικάρια από όλο τον κόσμο...

Το Αιγαίο εκτός από κρίσιμο θαλάσσιο πέρασμα κρύβει στο βυθό του και το μέλλον της ενέργειας...

Η επόμενη επανάσταση στην ενέργεια είναι κρυμμένη στο Αιγαίο και γιαυτόν τον λόγο αλλά και χίλιους λόγους ακόμα το μέλλον του ελληνισμού είναι το Αιγαίο και αντίστροφα χωρίς Αιγαίο ο ελληνισμός δεν έχει μέλλον...

Αυτό δεν είναι ιδεολογία ή άποψη αλλά ψυχρή πραγματικότητα...

Πλούσια σε υδρίτες η ελληνική ΑΟΖ

Η ανακάλυψη μεγάλων κοιτασμάτων στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου είναι κυρίως αποτέλεσμα των νέων τεχνολογιών που έχουν καταστήσει οικονομικές τις επενδύσεις σε μεγάλα βάθη, οι οποίες μερικά χρόνια πριν ήταν απαγορευτικές. Οι επενδύσεις σε νέες τεχνολογίες προκάλεσαν την «επανάσταση» του shale gas στις Ηνωμένες Πολιτείες και τη μετατροπή τους από καθαρό εισαγωγέα σε εξαγωγική χώρα φυσικού αερίου.

Η επόμενη «επανάσταση» στην ενέργεια, σύμφωνα με τους γεωλόγους, θα έρθει από τους «υδρίτες» ή αλλιώς το παγωμένο φυσικό αέριο. Στην ανάπτυξη της τεχνολογίας για την αξιοποίηση αποθεμάτων υδριτών έχει επενδύσει η Ιαπωνία και πάνω σε αυτήν δουλεύουν ήδη η BP και η Rosneft σε κοιτάσματα της Ανταρκτικής. Η περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου, με βάση τις γεωλογικές έρευνες, κρύβει σημαντικά αποθέματα υδριτών στα οποία στοχεύει η παγκόσμια πετρελαϊκή βιομηχανία και τα οποία στους κόλπους της αποκαλούνται «κοιτάσματα της επόμενης εικοσαετίας». Τα υψηλότερα μάλιστα αποθέματα στην περιοχή, βάσει συστηματικών χαρτογραφήσεων διεθνών ινστιτούτων, βρίσκονται στην ΑΟΖ της Ελλάδος και συγκεκριμένα στην περιοχή που εκτείνεται από το Καστελλόριζο και τη Ρόδο μέχρι την Κύπρο.

Oι υδρίτες φυσικού αερίου είναι συνήθως μόρια μεθανίου εγκλωβισμένα μέσα σε μια κρυσταλλική δομή που μοιάζει με αυτή του πάγου. Σε κανονικές συνθήκες ένα κυβικό μέτρο υδρίτη, όταν το φέρεις στην επιφάνεια, γίνεται 67 κυβικά μέτρα, δηλαδή από μέγεθος ενός γραφείου αποκτά μέγεθος διαμερίσματος.
πηγή

Σχόλια