Σχόλιο του Α.Η. Διαματάρη από τον Εθνικό Κήρυκα > Σας φαίνεται εσάς ότι ο κ. Πρίμπους, αλλά και ο ίδιος ο κ. Τραμπ, μπορούν να στηρίζουν τον κ. Τσίπρα;






Διαβάστε παρακάτω το σχόλιο του Α. Η. Διαματάρη από τον Εθνικό Κήρυκα.

Πιστεύουμε έχει ενδιαφέρον....

Ενας νέος αστέρας της μεγαλο-πολιτικής, ο ομογενής Ράινς (Ηρακλής) Πρίμπους, ο προσωπάρχης του Λευκού Οίκου, εμφανίστηκε με δύναμη τόσο στο παγκόσμιο στερέωμα όσο και του Ελληνισμού. Είναι μια ασυνήθιστη για εμάς εμπειρία γιατί είναι η πρώτη φορά που ένας ομογενής κατέχει μια τόσο υψηλή θέση και μάλιστα εκτελεστική.

Ο κ. Πρίμπους, λόγω της θέσης του, λαμβάνει μέρος στη διαμόρφωση της πολιτικής, και έχει πρόσβαση στα πάντα, σε ό,τι θελήσει, για να μπορεί να υπηρετεί σωστά το αφεντικό του, τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

Και είναι επίσης σημαντικό ότι ο κ. Πρίμπους δεν είναι ομογενής κατ’ όνομα μόνο. Εχει στενές σχέσεις με την Ελλάδα – η μητέρα του είναι γεννημένη στην Ελλάδα, η θεία του η Νέλλη και ο εξάδελφός του ο Χάρης, όπως ο ίδιος ανακοίνωσε, ήρθαν από την Ελλάδα στην ορκωμοσία. Ο ίδιος πέρασε αρκετά καλοκαίρια στην Ελλάδα, ενώ ο παππούς του, ο Ηρακλής, τους επισκεπτόταν επί μακρά χρονικά διαστήματα. Αρα, πατά σε καλές βάσεις.

Τον κάνουν όμως αυτά Ελληνα; Οχι βέβαια. Είναι ένας υπερήφανος, πατριώτης Αμερικανός ελληνικής -κατά το μισό- καταγωγής. Θα κινδυνεύσουμε λοιπόν να απογοητευτούμε οικτρά -για μια ακόμα φορά- αν ξεκινήσουμε με τη θεωρία, ότι είναι «δικός μας», ότι δηλαδή λίγο πολύ θα προωθήσει τις ελληνικές σχέσεις, άσχετα με τη λογική τους και άσχετα με τις επιπτώσεις τους στα αμερικανικά συμφέροντα.

Είναι σημαντικό όμως ότι ο κ. Πρίμπους γνωρίζει αρκετά καλά την Ελλάδα και τα θέματά της.
Γνωρίζει, για παράδειγμα, το θέμα της οικονομικής κρίσης. Αρα σε δεδομένη συζήτηση μπορεί να λάβει μέρος, να υποστηρίξει την άποψή του για το τι πρέπει να γίνει.

Γνωρίζει επίσης, χωρίς αμφιβολία, και το ποιόν της ελληνικής κυβέρνησης. Κι αυτό μας φέρνει στο εξής: Καλλιεργείται αυτές τις ημέρες η εντύπωση από την κυβέρνηση της Ελλάδας ότι η κυβέρνηση Τραμπ στηρίζει, δήθεν, την κυβέρνηση του Τσίπρα. Σίγουρα αυτό ή έστω την εικόνα αυτή επιθυμεί να δώσει η ελληνική κυβέρνηση.

Η πραγματικότητα όμως είναι διαφορετική: Δεν θα μπορούσαν να διέφεραν περισσότερο οι κυβέρνησης του Τραμπ και του Τσίπρα. Δεν είναι μόνον οι μεγάλες φιλοσοφικές διαφορές, μιας σκληρής Δεξιάς κυβέρνησης των ΗΠΑ με ένα αριστερό καθεστώς στην Ελλάδα.

Είναι και η αλλεργία που προκαλεί η αντιχριστιανική στάση της κυβέρνησης. Για παράδειγμα, είναι αδύνατο να συγχωρεθεί το γεγονός ότι ο κ. Τσίπρας -και μερικοί υπουργοί του- αρνήθηκαν να ορκιστούν στο Ευαγγέλιο.

Να, τι είπε ο Ράινς Πρίμπους στην ομιλία του κατά τη διάρκεια της δεξίωσης που του παρέθεσαν ομογενείς: «Ολοι μας δεν βρεθήκαμε σ’ αυτό το δωμάτιο από τύχη. Αλλά επειδή ο Θεός το έκανε, έβαλε τα χέρια του πάνω μας να μας φέρει εδώ. Τίποτα δεν συμβαίνει αν δεν είναι η επιθυμία του Θεού… Τελικά γνωρίζουμε ότι ο Θεός το έκανε δυνατόν. Και δεν θα είμασταν εδώ χωρίς την θέλησή του».

Σας φαίνεται εσάς ότι ο κ. Πρίμπους, αλλά και ο ίδιος ο κ. Τραμπ, ο οποίος έκανε ανάλογες δηλώσεις χθες, είναι άνθρωποι που μπορούν να στηρίζουν τον κ. Τσίπρα;

Σχόλια