Υπόθεση Ρούπα > Σχέδια για απαγωγές επιχειρηματιών και «σχέσεις» με τους «Πυρήνες»

Αποτέλεσμα εικόνας για ρουπα
Τα νέα ευρήματα στο διαμέρισμα της συλληφθείσας και οι αναζητούμενοι συνεργοί της


Στοιχεία και για οργάνωση απαγωγών γνωστών επιχειρηματιών φέρεται να βρέθηκαν στο κατάλυμα της Πόλας Ρούπα στην οδό Ζαΐμη στην Ηλιούπολη. Οι αστυνομικοί εντόπισαν αναφορές για τις επαφές που είχαν, τις μετακινήσεις τους, τις συνήθειες συγγενικών τους προσώπων κ.λπ.τα οποία παραπέμπουν σε αντίστοιχα χειρόγραφα σημειώματα με παρακολουθήσεις που είχαν βρεθεί πριν από ενάμιση χρόνο σε γιάφκα της οδού Μαραθώνα και οι οποίες είχαν συνδεθεί πάλι με αρπαγές ιδιωτών. Τότε είχαν εντοπισθεί στοιχεία για οργάνωση της απόπειρας απαγωγής του εφοπλιστή κ. Κίκου Μαρτίνου τον Δεκέμβριο του 2013.

Οι αστυνομικοί ανακάλυψαν νέες αναλύσεις αλλά και προχωρημένους «σχεδιασμούς» για ενδεχόμενη επίθεση σε βάρος μεγαλοεπιχειρηματία αλλά και σε εταιρεία που σχετίζεται με την αποκρατικοποίηση του λιμανιού του Πειραιά. Παρόμοια σχέδια για επίθεση στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας είχαν βρεθεί και τον Οκτώβριο του 2014 στην κατοχή ήδη συλληφθέντος συνεργού του Νίκου Μαζιώτη.

Κύριος στόχος των στελεχών της ΕΛ.ΑΣ. είναι να εντοπισθεί πλέον νέα γιάφκα των ενόπλων, πιθανόν όχι σε περιοχές του κέντρου της Αθήνας. Οι σχετικές έρευνες έχουν εντατικοποιηθεί και αναμένονται αποτελέσματα από ώρα σε ώρα.

Αποτέλεσμα εικόνας για ρουπα

Οι «επαφές» με τους «Πυρήνες»

Οι αξιωματικοί φέρονται επιπλέον να έχουν εντοπίσει στοιχεία τα οποία συνδέουν την 25χρονη Κωνσταντίνα Αθαν., που δήλωσε μέλος του Επαναστατικού Αγώνα, με πρόσωπα τα οποία σχετίζονται με κατηγορούμενους για τη Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς.

Η γνωριμία τους φέρεται να είχε γίνει μέσα από καταλήψεις στις οποίες συμμετείχε. Η φοιτήτρια φέρεται να είχε εξαφανισθεί την τελευταία διετία από το σπίτι της, μία κίνηση η οποία σχετίζεται και με άλλα πρόσωπα που είχαν ενταχθεί σε ένοπλες οργανώσεις.

Τα στελέχη της λεωφόρου Κατεχάκη αναφέρουν ότι ο τελευταίος κύκλος συλλήψεων και ερευνών είναι «κομβικής σημασίας» στις έρευνες των διωκτικών αρχών για την εξάρθρωση της «όγδοης γενιάς ενόπλων οργανώσεων» αλλά και για την αποτροπή μπαράζ επιθέσεων.

Αποτέλεσμα εικόνας για ρουπα

ΕΛ.ΑΣ.: Ενιαία εκτελεστική ομάδα

Και αυτό διότι τα πρόσφατα στοιχεία φέρεται να καταδεικνύουν ότι τους τελευταίους μήνες, μετά την εισβολή της ΕΛ.ΑΣ.σε κρησφύγετα στη Μαγνησία και στη Φθιώτιδα, έγινε στρατολόγηση νέων αντιεξουσιαστών και ποινικών και σύμπτυξη των ενόπλων οργανώσεων Επαναστατικός Αγώνας, ΟΛΑ και ίσως των «Πυρήνων» (με το νέο σχέδιο «Νέμεσις») που «εκφράζονταν» από τον ίδιο νέο εκτελεστικό «βραχίονα».

Σε αυτόν φέρεται να συμμετείχαν, σύμφωνα με την αστυνομική εκδοχή, πέρα από την Πόλα Ρούπα και την 25χρονη, η οποία παραδέχθηκε τη συμμετοχή της σε ένοπλη οργάνωση, ο 35χρονος ποινικός Γιώργος Χ. που είχε φυλακισθεί παλαιότερα ως προμηθευτής όπλων του καταζητούμενου Βασίλη Παλαιοκώστα, ένας 40χρονος αντιεξουσιαστής ο οποίος υποβοήθησε την Πόλα Ρούπα στο αποτυχημένο σχέδιο απόδρασης του Ν. Μαζιώτη και των «Πυρήνων» από τις φυλακές Κορυδαλλού, όπως και δύο ακόμη άγνωστα άτομα.

Αποτέλεσμα εικόνας για ρουπα


Οι ιδιώτες αυτοί εικονίζονται στις φωτογραφίες δύο πλαστών ταυτοτήτων που βρέθηκαν στο κατάλυμα της 48χρονης Ρούπα και φέρουν τα ονόματα «Τριαντόπουλος Ευστάθιος» και «Παπαδόπουλος Ιωάννης» και τις δημοσιοποίησε το απόγευμα του Σαββάτου η ΕΛ.ΑΣ. Αναζητείται ακόμη και ο τυχόν ρόλος ορισμένων γυναικών.
πηγή

Πλαστές ταυτότητες και διπλώματα οδήγησης, που βρέθηκαν στο σπίτι – κρησφύγετο της Πόλας Ρούπα στην Ηλιούπολη καθώς και το διαμέρισμα της 25χρονης συνεργού της Kωνσταντίνας Αθανασοπούλου στον Αγιο Δημήτριο έδωσε στη δημοσιότητα η Ελληνική Αστυνομία. Πρόκεται για εννέα δελτία ταυτότητας και μια άδεια οδήγησης. Τα περισσότερα είναι παραποιημένα και έχουν φωτογραφία του Νίκου Μαζιώτη, ενώ βρέθηκαν στο σπίτι κρησφύγετο της Ρούπα στην οδό Ζαϊμη. Συγκεκριμένα, οι τρεις πλαστές ταυτότητες και το επίσης πλαστογραφημένο δίπλωμα οδήγησης με τη φωτογραφία του Μαζιώτη έχουν στοιχεία Σταύρος Πασπαράκης, Μιχάλης Μιχελάκης και Νίκος Ροδίτης, ενώ και το πλαστό δίπλωμα οδήγησης έχει στοιχεία Νικόλαος Ροδίτης.Στο ίδιο διαμέρισμα της οδού Ζαϊμη , το οποίο θεωρείται από τους επικεφαλής της έρευνας “επιχειρησιακό στρατηγείο” της 48χρονης βρέθηκε και ένα πλαστό δελτίο ταυτότητας με τη φωτογραφία της Πόλας Ρούπα με ξανθιά περούκα και στοιχεία ΒΙΤΣΑΞΑΚΗ Ελένη του Ιωάννη και της Μαρίας.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με μαρτυρίες περιοίκων, η Ρούπα ήταν γνωστή στη γειτονιά ως “κυρία Ελένη”.Στη διάρκεια των ερευνών, στο σπίτι της 25χρονης Κωνσταντίνας Αθανασοπούλου (δήλωσε μέλος του “Επαναστατικού Αγώνα”) βρέθηκε μια πλαστή ταυτότητα με αριθμό ΑΚ 757923 υπό στοιχεία κατόχου ΔΗΜΑ Διονυσία του ΚΡΙΣΤΑΚΗ και της ΒΑΛΕΝΤΙΝΑ.Στο διαμέρισμα της Ηλιούπολης αστυνομικοί εντόπισαν ακόμα  τρεις κλεμμένες ταυτότητες που ωστόσο, η Ρούπα και οι συνεργοί της δεν είχαν προλάβει να αλλοιώσουν.

Ιδιαίτερη πάντως σημασία για την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία φαίνεται να έχουν δύο πλαστά δελτία ταυτότητας που πιθανολογείται ότι ανήκουν σε συνεργούς της Πόλα Ρούπα με ενεργό συμμετοχή σε ληστείες και τρομοκρατικές επιθέσεις.

Η πρώτη έχει στοιχεία ΤΡΙΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ Ευστάθιος του Γεωργίου και της Βασιλικής και έχει εκδοθεί την 09-01-2005 από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Βόλου. Η δεύτερη έχει στοιχεία ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Ιωάννης του Βασιλείου και της Χριστίνας και έχει εκδοθεί την 09-04-2008 από το Τ.Α. Ηλιούπολης.

Φωτογραφίες των πλαστών δελτίων έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Αστυνομίας www.astynomia.gr.


Σχόλια