Επιδημία γρίπης στη Λάρισα > Πολλά και τα περιστατικά γαστρεντερίτιδας

Εικόνα επιδημίας δείχνουν τα αυξημένα κρούσματα γρίπης στη Λάρισα




Τη μορφή επιδημίας φαίνεται πως έχει πάρει η εποχική γρίπη τις τελευταίες μέρες στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας, καθώς στο τμήμα επειγόντων περιστασιακών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της πόλης, ο αριθμός των ασθενών που προσήλθαν την Δευτέρα ξεπέρασε τους 400, από τους οποίους οι 62 παρέμειναν για νοσηλεία.

Πρόκειται κυρίως για ηλικιωμένα άτομα, που ταλαιπωρούνται και από άλλα νοσήματα οπότε η νοσηλεία τους εντός κρίνεται επιβεβλημένη.

Ο διοικητής του Πανεπιστημιακού και Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, Παναγιώτης Νάνος, με δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ επιβεβαίωσε πως πράγματι υπάρχει αυξημένη κίνηση ασθενών. «Τα περιστατικά της γρίπης ξεπερνάνε τα 400 σε κάθε εφημερία, ενώ υπάρχουν πολλά περιστατικά και αρκετοί ασθενείς με συμπτώματα γαστρεντερίτιδας», εξηγεί.

«Λόγω της γρίπης που έχει πάρει τη μορφή επιδημίας, αναγκαστήκαμε να ανοίξουμε τη μονάδα των λοιμωδών νοσημάτων ώστε να καλύψουμε τις ανάγκες, ενώ φιλοξενούμε ασθενείς και σε άλλες όμορες κλινικές» προσθέτει. 

Και συμπληρώνει ότι «θα συνεχιστεί η γρίπη και δεν θα ξεπεραστεί τόσο εύκολα, οπότε κυρίως οι ηλικιωμένοι θα πρέπει να αυτοπροστατευτούν με όλες τις οδηγίες που συστήνουν οι ειδικοί» και καλεί τους πολίτες να τηρούν τα μέτρα ατομικής προστασίας που συστήνει το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Σχόλια