Νέα θεωρία: Από πυρκαγιά η βύθιση του Τιτανικού; (Δες καταπληκτικό βίντεο αναπαράστασης της βύθισης)

Αποτέλεσμα εικόνας για τιτανικος


Εδώ και 105 χρόνια όλοι γνωρίζουμε ότι ο Τιτανικός βυθίστηκε στο παρθενικό του ταξίδι, όταν έπεσε πάνω σε ένα παγόβουνο στον Βόρειο Ατλαντικό. Ωστόσο, σήμερα μία ομάδα εμπειρογνωμόνων ανατρέπει το σενάριο, υποστηρίζοντας ότι το ναυάγιο μπορεί να είχε προκληθεί από μια τεράστια πυρκαγιά στο πλοίο.

Πάνω από 1.500 άτομα έχασαν τη ζωή τους όταν ο Τιτανικός βυθίστηκε στη διαδρομή του από το Σαουθάμπτον προς τη Νέα Υόρκη, τον Απρίλιο του 1912.
Αποτέλεσμα εικόνας για τιτανικος Ο δημοσιογράφος Σέναν Μόλονι, που έχει ξοδέψει πάνω από 30 χρόνια ερευνώντας το ναυάγιο του Τιτανικού, μελέτησε φωτογραφίες που ελήφθησαν από τον επικεφαλής των ηλεκτρολόγων μηχανικών του πλοίου, πριν αυτό φύγει από το ναυπηγείο στο Μπέλφαστ.

Ο Μόλονι ισχυρίζεται πως μπορεί να διακρίνει μαύρα σημάδια μήκους 9 μέτρων κατά μήκος της δεξιάς πλευράς του κύτους, ακριβώς στο σημείο όπου το πλοίο «τρυπήθηκε» από το παγόβουνο. Όπως είπε στον Independent: «Κοιτάζουμε την ακριβή περιοχή όπου ‘κόλλησε’ το παγόβουνο και διακρίνεται μία αδυναμία ή ζημιά στο κύτος στη συγκεκριμένη θέση, προτού καν φύγει από το Μπέλφαστ».
Αποτέλεσμα εικόνας για τιτανικος Εμπειρογνώμονες στη συνέχεια επιβεβαίωσαν το σενάριο του, λέγοντας πως τα σημάδια ήταν πιθανό να προκλήθηκαν από μια πυρκαγιά που ξεκίνησε πίσω από τα λεβητοστάσια του πλοίου.

Παρουσιάζοντας την έρευνά του στο ντοκιμαντέρ που προβλήθηκε στο  Channel 4 «Titanic: The New Evidence», που μεταδόθηκε ανήμερα της Πρωτοχρονιάς, ο Μάλονι ισχυρίζεται πως το πλοίο ήταν γυρισμένο στο λιμάνι του Σαουθάμπτον ώστε οι επιβάτες που έμπαιναν να μην μπορούν να δουν τη ζημιά που είχε γίνει στο πλάι από την συνεχιζόμενη φωτιά.

Έτσι, λέει, ότι στη συνέχεια, όταν ο Τιτανικός χτύπησε στο παγόβουνο, το χαλύβδινο κύτος ήταν πολύ αδύναμο για να αντέξει.


Ένα καταπληκτικό βίντεο που δημιουργήθηκε από τη συνεργασία του «National Geographic» με το διάσημο σκηνοθέτη Τζέιμς Κάμερον, αναπαριστά με μεγάλη ακρίβεια πώς βυθίστηκε ο Τιτανικός, από τη στιγμή που προσέκρουσε σε παγόβουνο.

Έχουν περάσει περισσότερα από 100 χρόνια από το μεγαλύτερο ναυάγιο στην ανθρώπινη ιστορία και ο Τιτανικός εξακολουθεί να συγκινεί και να εντυπωσιάζει.

Οι δραματικές ώρες του ναυαγίου με τη γρήγορη εισροή των υδάτων καταγράφεται -λεπτό προς λεπτό- με μεγάλη ακρίβεια με τα σύγχρονα τεχνολογικά μέσα που είναι πλέον διαθέσιμα και τη σφραγίδα ενός «μάγου» των εφέ, όπως είναι ο Τζέιμς Κάμερον, ο οποίος αφιέρωσε πολλά χρόνια της ζωής του στην εξερεύνηση του ναυαγίου, πριν και μετά τη δημιουργία της ομώνυμης ταινίας, που… έσπασε τα ταμεία.





Σχόλια