Η Γάτα των Ιμαλαΐων επιστρέφει > Η προσπάθεια της κυβέρνησης να μεταβιβάσει τον Δ.Ο.Λ. σε φιλικό της επιχειρηματία, με επικρατέστερο τον Ιβάν Σαββίδη.






Ο Βασίλης Χιώτης (πρώην στέλεχος ΔΟΛ) εξηγεί τα καθέκαστα ...

Πώς ο ΣΥΡΙΖΑ με Μουλόπουλο θα «σώσει» τον ΔΟΛ;



Σήμερα το όνομά του απουσιάζει από την ταυτότητα της «Αυγής» - Ερώτημα αν ένα κομματικό στέλεχος πρόεδρος μιας εφημερίδας χωρίς καμία οικονομική επιφάνεια μπορεί να σώσει το «Βήμα» και τα «ΝΕΑ» - Στον ανακριτή σήμερα ο Σταύρος Ψυχάρης

Στο περίφημο αφήγημα του «Βήματος», με την γάτα των Ιμαλαΐων, ο συντάκτης του ανέφερε, ότι πριν από το γνωστό ραντεβού Τσίπρα – Ψυχάρη που πραγματοποιήθηκε στις 4 Ιουλίου 2014, σε διαμέρισμα πίσω από την αμερικανική πρεσβεία, είχαν προηγηθεί άλλα τρία.

«Οι άλλες τρεις συναντήσεις που είχαν προηγηθεί είχαν πραγματοποιηθεί επίσης υπό συνθήκες μυστικότητας, σχεδόν με τήρηση κανόνων συνωμοτικότητας, στα βόρεια προάστια της πρωτεύουσας, στο σπίτι ενός προσώπου που χαίρει της απολύτου εμπιστοσύνης και των δύο ανδρών, ενός υψηλόβαθμου κομματικού στελέχους με μακρά θητεία στις εκδόσεις που επιχειρούσε να... στερεώσει αυτόν τον ιδιότυπο "πολιτικό αρραβώνα". Ηταν τρία κρύα απογεύματα, συνήθως μετά τις 6, μεταξύ Φεβρουαρίου και Απριλίου 2014. Τρεις συναντήσεις "για να σπάσει ο πάγος", με καφέ φίλτρου και μπισκότα βουτύρου, που εξαντλήθηκαν σε γενικές και "ανώδυνες" συζητήσεις για την επικαιρότητα, τις απόψεις και τα σχέδια του πολιτικού, ενώ δεν έλειψαν οι συμβουλές και οι... πατρικές νουθεσίες του εκδότη», ανέφερε το δημοσίευμα.

Όταν δημοσιεύθηκε το ρεπορτάζ, ο Σταύρος Ψυχάρης, είχε αποκαλύψει στους επιτελείς του, ότι ο οικοδεσπότης των τριών πρώτων ραντεβού με τον Τσίπρα, ήταν ο Βασίλης Μουλόπουλος, διευθυντής σύνταξης του «Βήματος» μέχρι την ημέρα που το 2012 τον πήρε ο Τσίπρας «από το συγκρότημα της διαπλοκής» και τον τοποθέτησε επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Από τότε ο Βασίλης Μουλόπουλος καθιερώθηκε ως ο μυστικός δίαυλος επικοινωνίας του Σταύρου Ψυχάρη με τον Αλέξη Τσίπρα και μπαινόβγαινε συχνά στον Δ.Ο.Λ. κυρίως τις περιόδους που ο εκδότης αναζητούσε στήριξη από τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Τα ραντεβού και οι επαφές κόπηκαν απότομα μετά το δημοψήφισμα, όταν ο Ψυχάρης απέρριψε πρόταση του Τσίπρα να αναλάβει την διεύθυνση της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ», διαπιστώνοντας ότι οι αντιδράσεις από τους επιτελείς και τους εργαζόμενούς του θα ήταν κατακλυσμιαίες.

Ο Βασίλης Μουλόπουλος επανεμφανίστηκε στον Δ.Ο.Λ. λίγο μετά την Πρωτοχρονιά και μπήκε στο γραφείο του Ψυχάρη, ενώ αποχωρούσε ο Φώτης Μπόμπολας. Ο ίδιος ο δημοσιογράφος που ήταν μέχρι και χθες πρόεδρος της «ΑΥΓΗΣ», διέψευσε τότε ότι συμμετείχε στις παρασκηνιακές διαβουλεύσεις κατά τις οποίες ο Ψυχάρης δέχθηκε πιέσεις για να δεχθεί μεταβίβαση των μετοχών του ΔΟΛ στον ΠΗΓΑΣΟ και γενικώς αρνήθηκε ότι συμμετέχει σε προσπάθειες σωτηρίας του Συγκροτήματος.

Μέχρι που ήλθε η χθεσινή ανακοίνωση του Δ.Ο.Λ. με την οποία ανακοινώθηκε επισήμως ότι ο Βασίλης Μουλόπουλος, αναλαμβάνει ρόλο διαμεσολαβητή για την επίλυση των διαρθρωτικών και οικονομικών προβλημάτων του Οργανισμού.

Αλλά ούτε και αυτή η ανακοίνωση ήλθε ως κεραυνός εν αιθρία. Το απόγευμα της Κυριακής, καρατομήθηκε ξαφνικά ο διευθυντής των ΝΕΩΝ Δημήτρης Μητρόπουλος, αφού μια μέρα νωρίτερα είχε προηγηθεί μυστική συνάντηση του Σταύρου Ψυχάρη με τον Βασίλη Μουλόπουλο. Λέγεται ότι νωρίτερα ο εκδότης είχε συναντήσει και κορυφαίο κυβερνητικό παράγοντα που παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στα ΜΜΕ.

Από την Κυριακή λοιπόν, φάνηκε ότι η παραίτηση Μητρόπουλου, σχετιζόταν άμεσα με την προσπάθεια που καταβάλει η κυβέρνηση να μεταβιβάσει τις μετοχές του Δ.Ο.Λ. σε φιλικό της επιχειρηματία, με επικρατέστερο (σύμφωνα με πληροφορίες από τραπεζικές πηγές) τον Ιβάν Σαββίδη.

Επιπλέον, δεν πρέπει να παραβλεφθεί το γεγονός, ότι η επιστροφή του Βασίλη Μουλόπουλου στον ΔΟΛ ανακοινώθηκε μόλις μια μέρα πριν την εμφάνιση του Σταύρου Ψυχάρη στον ανακριτή, για το αδίκημα της φοροδιαφυγής ύψους 45 εκατομμυρίων ευρώ, που του έχει καταλογίσει με πόρισμά του το ΚΕΦΟΜΕΠ.

Είναι λοιπόν προφανές ότι η αλληλουχία των εξελίξεων, αλλά και η προϊστορία των εμπλεκομένων προσώπων οδηγούν σε ένα και μοναδικό συμπέρασμα: Ο Σταύρος Ψυχάρης δέχεται πλέον να μεταβιβάσει τις μετοχές του ομίλου του που βρίσκονται ενεχυριασμένες στις τράπεζες, σε επενδυτή που ενθαρρύνει η κυβέρνηση να αποκτήσει τον όμιλο, ελπίζοντας ότι η κίνησή του αυτή θα εκτιμηθεί και από την Δικαιοσύνη.

Και πρόσωπο - κλειδί, φαίνεται ότι θα είναι και πάλι ο Βασίλης Μουλόπουλος, τον οποίο έτσι κι αλλιώς αποκαλούσαν στους διαδρόμους των ΔΟΛ, ως «γάτο των Ιμαλαϊων»…  
  
Η χθεσινή ανακοίνωση του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη αναλυτικά αναφέρει:

«Η Διοίκηση του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη Α.Ε. εζήτησε χθες από τον κ. Βασίλη Μουλόπουλο, ο οποίος διετέλεσε επί δυο δεκαετίες διευθυντής σύνταξης της εφημερίδας «Το Βήμα» (απ’ όπου αποχώρησε όταν εξελέγη βουλευτής του Συνασπισμού της Αριστεράς), πρώην Πρόεδρο της ΠΟΕΣΥ, να συμβάλει στην επίλυση των διαρθρωτικών και οικονομικών προβλημάτων του ΔΟΛ.

Ο κ. Μουλόπουλος απεδέχθη προθύμως την πρόταση». 

Όπως φαίνεται από το χθεσινό φύλλο της «Αυγής», ο Βασίλης Μουλόπουλος παρέμενε πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της κομματικής εφημερίδας του ΣΥΡΙΖΑ


Το σημερινό, 18/01/2017, φύλλο της Αυγής, από όπου λείπει από την ταυτότητα της εφημερίδας το στοιχείο «ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ»


Πιο κοντινή λήψη της ταυτότητας της Αυγής από το σημερινό της φύλλο:

Σχόλια