Στην Ελλάδα ευκολότερα απολύονται οι υπουργοί > Θα απολύονται οι κοπανατζήδες, λέει ο Γαβρόγλου

Αποτέλεσμα εικόνας για κοπανατζης δημοσιος υπαλληλος



Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι έλεγχοι των αρμόδιων υπηρεσιών του υπουργείου Παιδείας γα τον εντοπισμό των «κοπανατζήδων» εκπαιδευτικών οι οποίοι αντί να βρίσκονται στις αίθουσες διδασκαλίας ως οφείλουν, είναι... εξαφανισμένοι, λαμβάνοντας μάλιστα κανονικά τον μισθό τους.

Από τον υπουργό Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου υπεγράφησαν πρόσφατα οι αποφάσεις για την απόλυση τριών εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για πειθαρχικά παραπτώματα. Από αυτούς, οι δύο απολύθηκαν επειδή απουσίαζαν αδικαιολόγητα από τα καθήκοντά τους, ενώ ο τρίτος για το πειθαρχικό παράπτωμα της αναξιοπρεπούς ή ανάρμοστης ή ανάξιας για υπάλληλο συμπεριφοράς εντός υπηρεσίας.

Οι εν λόγω αποφάσεις θα αποσταλούν στο Εθνικό Τυπογραφείο προς δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Υπενθυμίζεται ότι με αποφάσεις του τέως υπουργού Παιδείας, Νίκου Φίλη έχουν απολυθεί επιπλέον τέσσερις εκπαιδευτικοί για το πειθαρχικό παράπτωμα της αδικαιολόγητης αποχής από την εκτέλεση των καθηκόντων τους. Ο ένας από αυτούς είχε εξαφανιστεί για οκτώ μήνες, άλλος για πέντε μήνες και οι άλλοι δύο από 32 έως 37 εργάσιμες ημέρες.

Σχόλια