Κοντά στην ελληνορθόδοξη εκκλησία > Ο ομογενής Τζορτζ Τζιτζίκος αναλαμβάνει αναπληρωτής βοηθός του Τραμπ

Ποιος είναι ο ομογενής Τζορτζ Τζιτζίκος, το νέο... δεξί χέρι του Τραμπ και «μετρ» της επικοινωνίας



Το πόστο του αναπληρωτή βοηθού του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ αναλαμβάνει ο ελληνικής καταγωγής Τζορτζ Τζιτζίκος, ένας άνθρωπος που πίστεψε από την πρώτη στιγμή στην υποψηφιότητα του εκκεντρικού δισεκατομμυριούχου και έπαιξε ενεργό ρόλο στην οργάνωση της προεκλογικής του καμπάνιας.

Ο Τζορτζ Τζιτζίκος, που ζει και εργάζεται στην Φλόριντα, είναι ένας αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας και ένα από τα «βασικά στελέχη» της προεκλογικής εκστρατείας Τραμπ.

Ιδιοκτήτης της εταιρίας Telion, η οποία ειδικεύεται στην επικοινωνία, το σχεδιασμό αλλά και τη διαφήμιση μεγάλων εκδηλώσεων, ο Τζιτζίκος ήταν ο άνθρωπος που βρισκόταν πάντα στη… μέση των συγκεντρώσεων του Τραμπ!
Η εταιρία του συνεργάζεται με μεγάλες επιχειρήσεις, ιδρύματα, την κυβέρνηση αλλά και πολιτικά κινήματα για να τους βοηθάει να οργανώσουν τα συνέδριά τους ή τις ιδιαίτερες εκδηλώσεις τους.

«Η επιχείρησή μου έχει έδρα τη νότια Φλόριντα και μου ζητήθηκε να πάω στην Νέα Υόρκη για να φτιάξουμε την ανακοίνωσή του» είχε δηλώσει ο ελληνοαμερικανός πριν από λίγο καιρό. 
«Είμαι ευλογημένος και είχα το προνόμιο να κάνω όλα όσα έκανα. Έχω ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο με προέδρους και υπουργούς και έχω δει πράγματα που λίγοι οι άνθρωποι βλέπουν στη ζωή τους…» είχε πει ο ίδιος, σε συνέντευξη στο news5. 


Ο Τζιτζίκος είναι ένας από τους τέσσερις βασικούς «παίκτες» της προεκλογικής καμπάνιας του Τραμπ και στάθηκε δίπλα στον νέο Αμερικανό πρόεδρο από την πρώτη ημέρα και μέχρι την ανακοίνωση του εκλογικού αποτελέσματος. 

Δεν είναι, όμως, η πρώτη φορά που εμπλέκεται σε προεκλογική εκστρατεία. Μόλις τελείωσε το πανεπιστήμιο, εργάστηκε για την εκλογή του προέδρου Τζορτζ Μπους για οκτώ ολόκληρα χρόνια.

«Είναι πραγματικά υπέροχο να βλέπεις τη δημοκρατία εν δράσει» είχε δηλώσει ο Έλληνας ομογενής. 

Ο Τζιτζίκος γνώρισε τον Τραμπ τον Ιούνιο του 2015 και αμέσως εντυπωσιάστηκε. Μάλιστα, ισχυρίζεται ότι από τότε ήξερε ότι ο εκκεντρικός δισεκατομμυριούχος θα καταφέρει να εκλεγεί. 
«Δεν είναι τόσο αυτά που έλεγε. Μου αρέσουν οι πολιτικές του αλλά συμπαθώ και γνωρίζω τον άντρα πίσω από αυτές και έχω μεγάλο σεβασμό για αυτόν, όσα έχει κατορθώσει στη ζωή του αλλά και τι πατέρας και σύζυγος είναι» είχε πει ο ίδιος.

«Σας ευχαριστώ, κορίτσια» 

Σύμφωνα με το Bloomberg, το όνομα του Τζιτζίκου ήταν ένα από αυτά που σκέφτηκε ο Ντόναλντ Τραμπ όταν έφτασε η ώρα να πάει στον Λευκό Οίκο και να συναντηθεί ως νεοεκλεγείς πλέον πρόεδρος, με τον Μπαράκ Ομπάμα. 
Ο 49χρονος Τζιτζίκος, που μεγάλωσε στην Αλαμπάμα, είναι… εργασιομανής και σπάνια φεύγει από το γραφείο του πριν το αργά το βράδυ. Τον πρώτο καιρό, εργαζόταν ακούραστα μόνος του για την προεκλογική καμπάνια του Τραμπ. Καθώς ο καιρός περνούσε, όμως, είχε υπό την επίβλεψή του 100 ανθρώπους. 

Και έτσι, κατάφερε, όπως αναφέρουν αμερικανικά ΜΜΕ, να διοργανώσει όλες τις προεκλογικές ομιλίες του νέου Αμερικανού προέδρου. 
Το Bloomberg αναφέρει ότι ο νέος αναπληρωτής βοηθός του Αμερικανού Προέδρου είναι πολύ κοντά στην ελληνική πολιτιστική του κληρονομιά και την ελληνορθόδοξη εκκλησία. 

Η οικογένεια είναι πολύ σημαντική για αυτόν και μάλιστα «εγκατέλειψε» πολλές φορές τον Πύργο Τραμπ για να πάει στο σπίτι και να μην χάσει σημαντικές στιγμές των δύο κορών του. 
Την ημέρα πριν ανοίξουν τα σχολεία, όπως αναφέρει το Bloomberg, πήρε το αεροπλάνο και έφτασε στο σπίτι του τα μεσάνυχτα για να μπορέσει να είναι εκεί το πρωί, πριν οι έξι ετών και εννέα ετών κόρες του μπουν στο σχολικό. 
Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής καμπάνιας αναγκάστηκε να χάσει μια σχολική γιορτή των κοριτσιών.

«Ο Τραμπ ήξερε ότι ήταν στεναχωρημένος και όταν ήταν στο προσωπικό του τζετ τράβηξε ένα βίντεο και τους το έστειλε… “Κορίτσια, ο μπαμπάς σας σάς αγαπάει πολύ. Αλλά έχουμε προεκλογικό αγώνα. Αν είναι οκ με εσάς, θα σας τον κλέψω για μια ημέρα. Είναι πολύ ταλαντούχος και τον χρειάζομαι. Σας ευχαριστώ” είπε ο Τραμπ στο βίντεο» γράφει το Bloomberg, που παράλληλα αποκαλύπτει την απάντηση των δύο κοριτσιών: «Cool», δηλαδή «ωραία».
πηγή

Σχόλια