Απ' το Βορρά Μέχρι το Νότο να μ’ αγαπάς δεν βρήκα τρόπο > Έρευνες για τις σχέσεις εξ’ αποστάσεως

Αποτέλεσμα εικόνας για σχέσεις εξ’ αποστάσεως



Οι σχέσεις εξ’ αποστάσεως μας απασχολούν πολύ! Έχουμε πάθει και έχουμε μάθει! Είναι ένα κοινωνικό φαινόμενο της εποχής μας και ουκ ολίγες επιστημονικές ομάδες έχουν ασχοληθεί με το καυτό θέμα! Οι έρευνες λοιπόν, αποδεικνύουν πως μία σχέση που οι σύντροφοι δεν είναι στην ίδια πόλη, μπορεί να είναι εξίσου καλής ποιότητας όσο και μία σχέση που οι σύντροφοι κοιμούνται κάθε βράδυ σφιχταγκαλιασμένοι!

Ας μιλήσουμε όμως με αποδείξεις!

Πρόσφατη έρευνα του πανεπιστημίου του Κουήνς, με δείγμα 474 γυναίκες και 243άντρες που είχαν σχέση εξ αποστάσεως και 314 γυναίκες και 111 άντρες που ζούσαν μαζί με το ταίρι τους, έδειξε ότι οι σχέσεις εξ’ αποστάσεως δεν έχουν χειρότερη ποιότητα από αυτές που δεν έχουν απόσταση! Η επικεφαλής της έρευνας, η ψυχολόγος Emma Dargie, ισχυρίζεται ότι σε κάποιους τομείς, η σχέση εξ αποστάσεως, μπορεί να είναι ακόμα και καλύτερης ποιότητας!

Άλλη μελέτη, που έγινε στο πανεπιστήμιο της Κορνουάλλης, απέδειξε ότι τα ζευγάρια που βρίσκονται σε απόσταση, τείνουν να φροντίζουν πολύ περισσότερο τη μεταξύ τους επικοινωνία, έχοντας ακόμα και 3-4 φορές επαφή μέσα στην ημέρα.

Τέλος, έρευνα την οποία έκανε η Crystal Jiang με το πανεπιστήμιο City University of Hong Kong έδειξε ότι τα ζευγάρια που έχουν σχέση από απόσταση νιώθουν μεγαλύτερη οικειότητα από ζευγάρια τα οποία έχουν σχέση και βλέπονται κάθε μέρα. Η λογική πίσω από την αυξημένη οικειότητα βρίσκεται στο γεγονός ότι τα ζευγάρια που έχουν σχέση από απόσταση, μοιράζονται περισσότερα και βαθύτερα πράγματα για τον εαυτό τους.

Εδώ το λέει η επιστήμη, εμείς θα πάμε κόντρα;





Σχόλια