Είναι αυτή η λύση για το κυκλοφοριακό; > Το υπερυψωμένο λεωφορείο






Στην Κίνα κατασκευάστηκε το πρώτο αστικό και υπεραστικό λεωφορείο που κινείται πάνω από τα υπόλοιπα αυτοκίνητα, λες και πρόκειται για ένα έξυπνο παιχνίδι παιδιού, λύνοντας πολλά από τα προβλήματα κίνησης των μεγαλουπόλεων.

Το νέο concept λεωφορείο της Κίνας είναι ψηλό και φαρδύ, έτσι ώστε οι επιβάτες του να είναι ανεβασμένοι κυριολεκτικά πάνω από την κυκλοφορία των άλλων οχημάτων που κινούνται στην πόλη ακριβώς από κάτω του, ή όταν τα τελευταία βρίσκονται μποτιλιαρισμένα.

Η ιδέα είναι αρκετά πρωτότυπη και εξυπηρετεί αφάνταστα σε πραγματικές συνθήκες τους επιβάτες να φτάσουν στην ώρα τους στον προορισμό τους ανεπηρέαστοι από την πυκνή ροή των υπόλοιπων οχημάτων στη διαδρομή τους. Ο χρόνος στην πόλη εξοικονομείται με τον καλύτερο τρόπο. Κινείται επάνω σε ράγες που ουσιαστικά οριοθετούν το πλάτος του δρόμου.

Ο ανυψωμένος θάλαμος επιβατών του λεωφορείου είναι τόσο ψηλός, όσο ακριβώς χρειάζεται για να αποφύγει τα τετράτροχα κινητά εμπόδια στο διάβα του. Χωρά έως και 300 επιβάτες, ενώ να σημειωθεί πως μπορεί να κινηθεί ταχύτατα θυμίζοντας σε πολλές περιπτώσεις, ένα… τρένο express.




Σχόλια