Τον έφαγε το μαύρο (τουρκικό) σκοτάδι > Τουρκία: Φόβοι για την τύχη του μόδιστρου Μαρμπαρός Σανσάλ


Αποτέλεσμα εικόνας για Μπαρμπαρός Σανσάλ



Ανησυχία εκφράζεται για την ασφάλεια του τούρκου μόδιστρου Μαρμπαρός Σανσάλ, ο οποίος τα τελευταία εικοσιτετράωρα έχει γίνει στόχος φυσικού και πολιτικού λιντσαρίσματος στην κατεχόμενη Κύπρο και τη Τουρκία. Ο Σανσάλ είναι ο γνωστός για τη δράση του υπέρ των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων και των βασικών ελευθεριών στην Τουρκία και έχει επικρίνει σκληρά και συχνά με αντισυμβατικό τρόπο τα πεπραγμένα του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ.

Η περιπέτεια του Μπαρμπαρός Σανσάλ ξεκίνησε το απόγευμα της Δευτέρας όταν συνελήφθη από την «αστυνομία» του κατοχικού καθεστώτος κατ’ απαίτηση της Αγκυρας και στη συνέχεια οδηγήθηκε στο παράνομο αεροδρόμιο της Τύμβου από όπου «απελάθηκε» στην Τουρκία με την προγραμματισμένη πτήση των Τουρκικών Αερογραμμών.

Ο Μπαρμαπρός Σανσάλ έχει μπει στο στόχαστρο των φιλοκυβερνητικών και εθνικιστικών κύκλων της Άγκυρας εξαιτίας ενός βίντεο που ανάρτησε στο YouTubeδιαδίκτυο την παραμονή της Πρωτοχρονιάς και με το οποίο ασκούσε κριτική στην τουρκική κυβέρνηση και στους υποστηρικτές της. Έκανε λόγο για όργιο διαφθοράς στην Τουρκία, φαινόμενα θρησκευτικού σκοταδισμού, ηθική κατάπτωση και σε σκωπτικό ύφος έλεγε στον τουρκικό λαό ότι διασκεδάζουν για την Πρωτοχρονιά παρά την κατάπτωσή της, αλλά εκείνος δεν διασκεδάζει και θα καταναλώσει μπόλικο αλκοόλ που θα βρει στο σπίτι του και τα μπαρ. Ο Σανσάλ επέλεξε και κάποια υπονοούμενα, σεξουαλικού περιεχομένου, στην τοποθέτηση του, τα οποία θεωρήθηκαν προσβλητικά από τους κύκλους της τουρκικής κυβέρνησης.

Τέλος, από τα ειρωνικά του σχόλια δεν ξέφυγε και το γεγονός ότι στα κατεχόμενα έχουν διαφορετική ώρα, λέγοντας που θα πάει να γιορτάσει για δεύτερη φορά την Πρωτοχρονιά στη Λευκωσία.

«Αυτή την ώρα είμαι στην βόρεια Κύπρο και ο νέος χρόνος έχει μπει λόγω της καταπίεσης που υπήρξε. Στην Κυπριακή Δημοκρατία θα μπει ο νέος χρόνος σε μια ώρα. Σε λίγο θα πάω στη Λευκωσία και θα γιορτάσω κι εκεί. Εσείς συνεχίστε να γιορτάζετε μέσα σε τόση βρωμιά, ντροπή και αθλιότητα. Πνίξου στο σκ@@ά σου Τουρκία» έκλεινε το μήνυμα του Σανσάλ στο YouTube.





Κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο «Ατατούρκ» της Κωνσταντινούπολης, όχλος φανατικών ισλαμιστών και εθνικιστών -άγνωστο πώς- πέρασε τα μέτρα ασφαλείας, εισήλθε εντός του χώρου στάθμευσης του αεροσκάφους και επιχείρησε να λιντσάρει τον μόδιστρο. Το οργισμένο πλήθος άρχισε να κλωτσά και να γρονθοκοπεί τον Σανσάλ, ο οποίος φυγαδεύτηκε κατόπιν καθυστερημένης επέμβασης της αστυνομίας και οδηγήθηκε στα κεντρικά γραφεία της αστυνομίας της Κωνσταντινούπολης. Δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου αναφέρουν ότι ο όχλος που επιτέθηκε στον Σανσάλ ήταν εργαζόμενοι του αεροδρομίου. Ο μόδιστρος υπέστη και προπηλακισμό από συνεπιβάτες του στη διάρκεια της πτήσης.

Δείτε το βίντεο:





Φίλοι του Μπαρμπαρός Σανσάλ στην Τουρκία και την Κύπρο εκφράζουν φόβους για την ασφάλειά του. Τούρκοι δικηγόροι που παρακολουθούν την υπόθεση αναφέρουν ότι οι διωκτικές αρχές επικαλούνται το καθεστώς εκτάκτου ανάγκης για να περιορίσουν την επικοινωνία του με τον δικηγόρο του.

Μία μειοψηφική, πλην όμως δυναμική, μερίδα της τουρκοκυπριακής και τουρκικής κοινωνίας δεν συμφωνεί με την επιλογή του λιντσαρίσματος του Σανσάλ και εκφράζουν όχι μόνο αποτροπιασμό, αλλά και φόβο για το μέλλον τους με την τροπή που λαμβάνουν οι εξελίξεις. Την νύχτα της Δευτέρας στο Διαδίκτυο επικρατούσε «τρικυμία» με Τουρκοκύπριους και Τούρκους να εκφράζουν την ανησυχία τους για τις διαστάσεις που έχει λάβει το κλίμα μίσους και αστάθειας στην Τουρκία.

Σχόλια