Το τουρκικό βαθύ κράτος με τις οργανώσεις δορυφόρους του δεν αφήνει τίποτα στην τύχη > Απειλητικά μηνύματα στα κατεχόμενα


Για την κυκλοφορία απειλητικών μηνυμάτων, τα οποία ξυπνούν αναμνήσεις από άλλες εποχές κάνουν λόγο Τουρκοκύπριοι πολίτες. Σύμφωνα με μαρτυρίες, τις τελευταίες ώρες, σε διάφορες περιοχές των Κατεχομενων κυκλοφορούν απειλητικά μηνύματα, το περιεχόμενο των οποίων σχετίζεται με την διαδικασία επίλυσης του Κυπριακού.

Η ακτιβίστρια Μινέ Μπαλμάν, μιλώντας στην Κ δηλώνει ότι τα μηνύματα, που όπως δείχνουν οι πρώτες ενδείξεις έχουν γραφτεί σε γραφομηχανή, κυκλοφόρησαν στην Μόρφου και στην Λευκωσία.

Απέναντι στην νέα εξέλιξη οι Τουρκοκύπριοι δεν κρύβουν τον προβληματισμό τους, με πολλούς συμπολίτες να κάνουν τακτικές της Οργάνωσης ΤΜΤ, οι οποίες είχαν κάνει αισθητή την παρουσία τους στο τ/κ πολιτικό προσκήνιο την περίοδο του Σχεδίου Αννάν.

Εν τω μεταξύ, Τουρκοκύπριοι αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι χθες, μετά το τέλος μιας συγκέντρωσης διαμαρτυρίας έξω από το κτίριο που στεγάζει το τ/κ συνδικάτο δασκάλων, εθνικιστικοί κύκλοι απείλησαν τον συνδικαλιστή Σενέρ Ελτζίλ και τον τ/κ συνδικάτο με το χαρακτηριστικό σύνθημα της περιόδου 60’ «ενδέχεται να έρθουμε ανεπάντεχα μια νύχτα».

Αποτέλεσμα εικόνας για γκριζοι λυκοι κυπρος
Τι λέει το απειλητικό μήνυμα;

Το περιεχόμενο του νέου απειλητικού μηνύματος που κυκλοφορεί στα Κατεχόμενα έχει ως εξής:

«Για ποιο λόγο δεν πρέπει να δημιουργηθεί συνεταιρισμός με τους ε/κ; Είναι εχθροί της εθνικής ύπαρξης μας και δεν είναι έντιμοι. Μέχρι στιγμής δεν έχει ανακαλυφθεί ένας μηχανισμός που μπορεί να εμποδίσει τις αδικίες που ενδέχεται να αντιμετωπίσουμε όταν δημιουργηθεί το συνεταιρικό κράτος. Καμία δύναμη δεν μπορεί να εμποδίσει αυτές τις αδικίες. Αργά ή γρήγορα θα προκληθεί σύγκρουση. Ο μοναδικός ρεαλιστικός δρόμους που εξυπηρετεί τα συμφέροντα μας είναι η διαιώνιση της ΤΔΒΚ υπό την προστασία της Μητέρας Πατρίδας μας. Δεν πρέπει να αποσυρθεί ούτε ένας στρατιώτης. Ο πληθυσμός μας πρέπει να αυξηθεί με 100-150.000 νέους πολίτες».

Το απειλητικό μήνυμα ολοκληρώνεται με σοβινιστικά και εθνικιστικά σλόγκαν, τα οποία χρησιμοποιούν εθνικιστικοί κύκλοι και οι Γκρίζοι Λύκοι στα Κατεχόμενα. 

Σχόλια