Εμπλοκή με το εισόδημα κοινωνικής αλληλεγγύης > Οι δανειστές ζητάνε περισσότερες περικοπές για να βρεθούνε τα λεφτά

Αποτέλεσμα εικόνας για εισοδημα κοινωνικης αλληλεγγυης



Νέες ενστάσεις εκφράζουν οι δανειστές και κυρίως η πλευρά του ΔΝΤ για τον τρόπο χρηματοδότησης του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης, σύμφωνα με την "Καθημερινή της Κυριακής". 

Οι εκπρόσωποι των θεσμών φέρονται σύμφωνα με την εφημερίδα να θέτουν θέμα μεγαλύτερων περικοπών σε συγκεκριμένα προνοιακά επιδόματα προκειμένου να χρηματοδοτηθεί το μέτρο στήριξης των ευάλωτων ομάδων το 2018, προσθέτοντας ένα ακόμα πρόσκομμα στη δύσκολη διαδικασία για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης. 

Η νέα εμπλοκή έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση της ελληνικής διαπραγματευτικής ομάδας, καθώς θεωρείτο ότι το ζήτημα είχε κλείσει με τη δέσμευση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε δύο δύσκολες μεταρρυθμίσεις που πιθανώς να κρύβουν παρεμβάσεις σε οικογενειακά και αναπηρικά επιδόματα αλλά και σε φοροαπαλλαγές, με στόχο να εξοικονομηθούν 200 -210 εκατ. ευρώ. 

Για το τρέχον έτος πάντως, η ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων αναμένεται να ανοίξει εντός του Ιανουαρίου με στόχο το ΚΕΑ να καλύψει περίπου 700.000 δικαιούχους. 

Σύμφωνα με το σχεδιασμό η χρηματοδότηση του μέτρου σε πανελλαδική εμβέλεια θα χρηματοδοτείτο φέτος και τα επόμενα χρόνια από τον κρατικό προϋπολογισμό. 

Σχόλια