Μπένυ Βενιζέλος εναντίον Γιωργάκη > Κάποιοι εγκατέλειψαν το κόμμα όπως τα ποντίκια το πλοίο

Photo published for Βενιζέλος:Κάποιοι χρωστούν μια εξήγηση. Κάποιοι οφείλουν μια συγγνώμηΣε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Βενιζέλος είπε πως η χώρα βρίσκεται σε «στρατηγικό αδιέξοδο» ενώ αναφέρθηκε για «κακή συγκυρία, χειρότερη και από εκείνη του 2010 όταν ξεκίνησαν τα μνημόνια και το 2015 όταν ήρθε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στην εξουσία».

Εκτενής ήταν η αναφορά του στην ΕΕ και τις εκλογικές αναμετρήσεις στην Ευρώπη, τονίζοντας πως το κίνημα του ευρωσκεπτικισμού έχει αυξηθεί, κάτι το οποίο οφείλεται εν μέρει στην αποτυχία της Σοσοαλδημοκρατίας.

«Μη συμμετοχή ΔΝΤ στο τρίτο μνημόνιο τη μία εμφανίζεται ως ελληνική επιδίωξη και την άλλη ως αυτό που είναι, ως γερμανικός εκβιασμός για τη λήψη κι άλλων μέτρων» υπογράμμισε ο κ. Βενιζέλος, με το κοινό που τον παρακολουθεί να συνεχίζει να χειροκροτεί. 

Σημεία της ομιλίας του κ. Βενιζέλου:

Το ασφαλιστικό σύστημα παραπαίει

Η κυβέρνηση γλύφει εκεί που έφτυνε, δηλαδή στην αναδιάρθρωση και το κούρεμα του χρέους.
Η χώρα δεν μπορεί να συνεχίσει έτσι. Δεν μπορεί ως προοδευτική πολιτική να εμφανίζεται η ανακατανομή της μιζέριας και αποδεκατισμός της μεσαίας τάξης.
Δεν υπάρχει success story. Η κυβέρνηση δεν μπορεί να περιμένει να κεφαλαιοποιήσει πολιτικά την επιτυχία του τριτου μνημονίου.
Μέχρι το καλοκαίρι το 2018 η χώρα θα είναι δεμένη σε μια ατέρμονη μιζέρια 
Οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών δεν σημαίνουν αναπαλαίωση, και την έλλειψη σεβασμού στην παράταξη και τους ανθρώπους της.

Καποιοι οφείλουν έστω μια συγγνώμη για όλα όσα έκαναν

Κάποιοι εγκατέλειψαν το κόμμα όπως τα ποντίκια το πλοίο.

Οι τωρινές εξελίξεις θα μπορούσαν να είναι δικαίωσή μας […]. Δεν εχουμε επιστροφη στο παλιό ΠΑΣΟΚ. Έχουμε ισότιμη συμμετοχή τεσσαρων οντοτήτων και αυτό θα πρέπει να το καταλάβουν όλοι.

Σχόλια