Κάποιος φούρνος γκρεμίστηκε > Γερμανικά ΜΜΕ μιλάνε για μεγάλη επιτυχία της αστυνομίας (Ρούπα)

Αποτέλεσμα εικόνας για ρουπα



Οι Γερμανοί μας έχουν συνηθίσει σε συνεχείς κριτικές οι περισσότερες εκ των οποίων είναι φυσικά άδικες...

Ειδικά σε θέματα ασφάλειας η Ελλάδα δεν συγκρίνεται με την Γερμανία εφόσον εκτός από το ότι οι Γερμανοί κάνουν συνεχείς γκάφες με τρομοκράτες και τους αφήνουν μέσα από τα χέρια τους αλλά και επί πλέον ποτέ στη χώρα μας δεν χτύπησαν οι τρελαμένοι ...

Φυσικά η Γερμανία είναι στόχος πρώτης γραμμής αλλά θα λέγαμε επιπλέον ότι και η Ελλάδα ακολουθεί στο συγκεκριμένο θέμα ύψιστης ασφάλειας μιά ενδιαφέρουσα πολιτική η οποία - μέχρι στιγμής - αποδίδει....

Δείτε τι γράφουν...


«Ληστεία σε τράπεζα στο όνομα του λαού» είναι ο τίτλος του ρεπορτάζ της Frankfurter Allgemeine Zeitung, το οποίο αναφέρεται στη σύλληψη και τη δράση της Πόλα Ρούπα. 

«Η ελληνική αστυνομία κατάφερε την Πέμπτη ένα σημαντικό χτύπημα απέναντι στο οργανωμένο έγκλημα: συνελήφθη η Παναγιώτα Ρούπα, σύζυγος και συνένοχος του Νίκου Μαζιώτη, του ήδη συλληφθέντος και πρώην αρχηγού της οργάνωσης Επαναστατικός Αγώνας». 

Το ρεπορτάζ αναφέρεται στη δράση της οργάνωσης από το 2003. Δράση, η οποία περιελάμβανε ληστείες αλλά και πολιτικά χτυπήματα εναντίον πρεσβειών, όπως για παράδειγμα το 2007 εναντίον της αμερικανικής πρεσβείας.


Αποτέλεσμα εικόνας για ρουπα


Η Frankfurter Allgemeine Zeitung γράφει για την σύλληψη: «Η σύλληψη της Πόλα Ρούπα θεωρείται ως μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της ελληνικής αστυνομίας από την εξάρθρωση της «17 Νοέμβρη» το 2002. 

Σε αντίθεση με την «17 Νοέμβρη», η οποία κατά τη διάρκεια πολλών επιθέσεων από το 1975 έως το 2000 σκότωσε πολλούς ανθρώπους, ανάμεσά τους αστυνομικούς, επιχειρηματίες, δημοσιογράφους και διπλωμάτες, κανείς δεν έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια των δράσεων του «Επαναστατικού Αγώνα». 

Αυτό οφειλόταν συχνά στην τύχη. 

Το 2009 τραυματίστηκε με όπλο ένας αστυνομικός και επέζησε ως εκ θαύματος»

Σχόλια