Σαν πολύ αέρα δεν πήραν οι Γερμανοί; Τόσο ασφαλείς αισθάνονται; > AfD: Η ευρωζώνη πρέπει να σπάσει στα δύο

Αποτέλεσμα εικόνας για βερολινο κοινοβουλιο



Πριν διαβάσει κανείς το παρακάτω κείμενο θα πρέπει να θυμάται τον λόγο για τον οποίο δημιουργήθηκε η ΕΕ.

Η ΕΕ δημιουργήθηκε για να περιορίσει την γερμανική επιθετικότητα μέσα από ένα σύμπλεγμα κανόνων και αλληλεπιδράσεων με τα υπόλοιπα έθνη της Ευρώπης, τα οποία όταν την νίκησαν στον ΒΠΠ, αναγκάσθηκαν να απαντήσουν στο ερώτημα τι θα πρέπει να γίνει για να μην ξαναέχουμε τα ίδια...

Η λύση που επιλέχθηκε είναι η πλέον συμφέρουσα για τη Γερμανία , και της επέτρεψε να επιβιώσει και να αναπτυχθεί, πράμα όχι και τόσο αυτονόητο, εφόσον αν θέλει να το παίξει αφεντικό της Ευρώπης θα βρεί απέναντί της όχι τρόικες και άλλες τέτοιες βλακείες αλλά για παράδειγμα τα πυρηνικά της Γαλλίας η οποία Γαλλία την έχει στο μάτι, και μάλιστα η γαλλική ελίτ έχει κουραστεί και ίσως έχει μετανιώσει με τους γερμανικούς βεντετισμούς...

Διότι εντάξει οι Γερμανοί είναι οργανωτικός λαός και με μεγάλες επιτυχίες αλλά και οι άλλοι λαοί δεν είναι μ@λ@κες και υπάρχουν τρόποι για να μετανιώσει η Γερμανία για κάτι τέτοιες απόψεις...

Αρα τα θέματα αυτά δεν είναι μόνο οικονομικά και μάλιστα το οικονομικό έρχεται σε δεύτερη ή και τρίτη μοίρα...

Επομένως ας είναι προσεκτικοί οι Γερμανοί διότι αν διαλυθεί η ΕΕ οι πρώτοι που θα το μετανιώσουν και θα κλαίνε με μαύρο δάκρυ θα είναι αυτοί και αυτό το γνωρίζουν...

Και το να νιώθει κανείς αλαζόνας είναι μια επικίνδυνη κατάσταση που ενίοτε μπορεί να οδηγήσει και σε τραγωδίες...

Για τον αλαζόνα φυσικά...

Ξέρουν οι Γερμανοί από αυτό, εφόσον αν υπάρχουν και μεγαλουργούν σήμερα το οφείλουν βασικά στην μεγαλοψυχία των νικητών του πολέμου...

Χρειάζεται προσοχή επομένως...

Διαβάστε τώρα το κείμενο...



Η Ευρωζώνη πρέπει να «σπάσει» στα δύο, με έναν ισχυρό πυρήνα κρατών γύρω από τη Γερμανία και έναν δεύτερο, πιο αδύναμο, με επίκεντρο τη Γαλλία, υποστηρίζει με συνέντευξή του στο Reuters ο συν-επικεφαλής του ακροδεξιού γερμανικού κόμματος AfD (Εναλλακτική για τη Γερμανία), Joerg Meuthen.

«Το ευρώ αποτελεί πηγή διαφωνιών σε μια Ευρώπη που έχει διαφορετικές νομισματικές κουλτούρες και διαφορετικά επίπεδα ανταγωνιστικότητας» σημειώνει μεταξύ άλλων.

Ο ίδιος σημείωσε πως σε μια τέτοια περίπτωση διάσπασης της Ευρωζώνης, η γερμανική οικονομία θα αντιμετώπιζε δυσκολίες μόνο για τα πρώτα 1-2 χρόνια.

«Το ευρώ είναι υπερβολικά ισχυρό για τις χώρες του ευρωπαϊκού Νότου, ενώ για άλλες χώρες, όπως η Γερμανία, είναι υπερβολικά ισχυρό», σημείωσε ο Meuthen.

«Είναι κατανοητό, ότι οι πιο αδύναμες χώρες θα μπορούσαν να αποχωρήσουν», συνέχισε, κατονομάζοντας ως τέτοιες την Ιταλία, την Ισπανία, την Πορτογαλία και τη Γαλλία. Για την Ελλάδα, σχολίασε ότι «είναι τόσο αδύναμη, ώστε καμία χώρα να μη θέλει να μοιραστεί το ίδιο νόμισμα μαζί της».

Η Γερμανία, η Αυστρία, η Ολλανδία και η Φινλανδία πρέπει να παραμείνουν στον πυρήνα της ζώνης του ευρώ, σημείωσε ο ίδιος, παρά το γεγονός ότι ένα πιο ισχυρό νόμισμα θα έπληττε τις εξαγωγές τους.

«Αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει μια οικονομική ύφεση στη Γερμανία. Είναι αδύνατο να εκτιμήσουμε πόσο βαθιά, αλλά κατά την άποψή μου θα μπορούσε να ολοκληρωθεί σε ένα με δύο χρόνια».

Ωστόσο, ο Meuthen αποστασιοποιήθηκε από την πρόταση της Marine Le Pen για την αποχώρηση της Γαλλίας από το ευρώ. «Η έξοδος από το ευρώ δεν πρέπει να συνδέεται με καθεστώς σταθερών ισοτιμιών. Τα νομίσματα πρέπει να μπορούν να αναπνέουν», κατέληξε.

Σχόλια