Βάζουν το σύστημα φυσικού αερίου στο μπαλκόνι > Πρόβλημα θέρμανσης στο 95% των νοικοκυριών της Θεσσαλονίκης

Αποτέλεσμα εικόνας για συστημα φυσικου αεριου μπαλκονι




Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα του Συνδέσμου Εργολάβων Υδραυλικών της πόλης, για τα προβλήματα ευθύνονται κατασκευαστικά λάθη

Ως λάθος χαρακτήρισε την κατασκευή των συστημάτων θέρμανσης φυσικού αερίου στα μπαλκόνια των σπιτιών ο γενικός γραμματέας του Συνδέσμου Εργολάβων Υδραυλικών Θεσσαλονίκης, Γιάννης Καραπινίδης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ, "Πρακτορείο 104,9 FM", σε σχέση με τα προβλήματα που έχουν προκύψει με τη θέρμανση των κατοικιών - δεδομένης και της πρόσφατης κακοκαιρίας - στον πολεοδομικό ιστό του Δήμου Θεσσαλονίκης.

«Το μηχάνημα του φυσικού αερίου είναι λευκή συσκευή, σε όλη την Ευρώπη τοποθετείται σε εσωτερικό χώρο», σχολιάζει ο κ. Καραπινίδης αναφερόμενος στην ελληνική πρακτική της τοποθέτησης του λέβητα φυσικού αερίου στο μπαλκόνι και σε εξωτερικούς χώρους και προσθέτει: «στην Ελλάδα φοβόμαστε». Κατά τον ίδιο, προβλήματα θέρμανσης έχει συντριπτικό ποσοστό των νοικοκυριών στη Θεσσαλονίκη.

Αποτέλεσμα εικόνας για συστημα φυσικου αεριου μπαλκονι


Συνοπτικά προβλήματα θέρμανσης είχαν «ενενήντα με ενενήντα πέντε από τα 100 σπίτια» σημειώνει ο κ. Καραπινίδης και χαρακτηρίζει το ποσοστό εξωφρενικά υψηλό. Προβλήματα έχουν διαπιστωθεί ακόμη και σε εγκαταστάσεις που χρησιμοποιούν ως καύσιμο το πετρέλαιο, αφού πάγωσαν φίλτρα πετρελαίου, κυκλοφορητές ακόμη «και σε εσωτερικά κτιρίων».

Σχολιάζοντας δε το συντριπτικό ποσοστό των αβαριών σε χώρους στην περιοχή όπου δραστηριοποιούνται τα μέλη του Συνδέσμου Εργολάβων Υδραυλικών Θεσσαλονίκης, με πλείστα προβλήματα ως απόρροια των εξαιρετικά χαμηλών θερμοκρασιών, ο κ. Καραπινίδης σημειώνει πως «δεν είμαστε χώρα για -10 βαθμούς Κελσίου». Τονίζει δε πως με τη λήξη της περιόδου του παγετού οι πολίτες αλλά και γενικότερα οι υπεύθυνοι εγκαταστάσεων θα πρέπει να αρχίσουν άμεσα την ενίσχυση των μονώσεων στις εν λόγω εγκαταστάσεις θέρμανσης.

Σχετική εικόνα


Ως συμβουλή τέλος προς τους πολίτες μεσούσης της περιόδου του παγετού, ο κ. Καραπινίδης σημειώνει πως θα πρέπει να προστατέψουν με οποιαδήποτε μέθοδο τα «θερμαντικά στοιχεία» των χώρων δημιουργώντας έναν χώρο σχετικής τεχνητής ζέστης έτσι ώστε να εκκινήσει τη λειτουργία του ο λέβητας ενώ στη συνέχεια αυτός πρέπει παραμείνει ενεργός όσο διαρκούν οι χαμηλές θερμοκρασίας, χωρίς να απενεργοποιηθεί ούτε στιγμή.

Σχόλια