Ο Ερντογάν μάζεψε 8.000 στρατό για να πολεμήσει 350-500 τζιχαντιστές


Αποτέλεσμα εικόνας για Ασπίδα του Ευφράτη


Τους 8.000 στρατιώτες έχει φθάσει η δύναμη εισβολής των Τούρκων στη βορειοδυτική Συρία, που ονομάζεται επιχείριση Ασπίδα του Ευφράτη και όλοι αυτοί θα επιχειρήσουν να καταλάβουν την πόλη Αλ Μπαμπ που κατέχεται από το Ισλαμικό Κράτος (ISIS).

Όπως διαβάζουμε στην ερντογανική εφημερίδα Yeni Safak, οι Τούρκοι στρατιώτες θα πολεμήσουν στην πρώτη γραμμή ενώ οι «μετριοπαθείς» ισλαμιστές του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA), δηλαδή οι μισθοφόροι των Τούρκων, θα έχουν βοηθητικό ρόλο στην επίθεση.

Οι Τούρκοι έχουν πάρει μαζί τους και καμιά 12αριά οβιδοβόλα της «καταιγίδας», thunderstorm howitzers, (προφανώς κάποιο τουρκικό… υπερόπλο, άγνωστο στην αναζήτηση της google) και πολλά τεθωρακισμένα μεταφοράς προσωπικού.

Οι Τούρκοι κατασκεύασαν και τρεις στρατιωτικές βάσεις (στρατόπεδα) πριν εξαπολύσουν την επίθεση.

Σύμφωνα με τη νέα στρατηγική των Τούρκων είναι να απομονώσουν την Αλ Μπαμπ. Δηλαδή να την περικυκλώσουν και να τη θέσουν σε πολιορκία.

Αποτέλεσμα εικόνας για Ασπίδα του Ευφράτη

Τα ηρωικά «γιουρούσια» τους τις προηγούμενες εβδομάδες κατέληξαν σε πανωλεθρίες, τους πήραν οι τζιχαντιστές και αρκετά τανκς Λέοπαρντ λάφυρα, με τους φιλότουρκους μισθοφόρους του FSA σε ποσοστό 90% να τρέπονται σε φυγή μόλις αντίκρισαν τρομοκράτες από το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) και οι Τούρκοι να μένουν πίσω και να μετράνε πτώματα.

Οι Τούρκοι λοιπόν αποφάσισαν να απομονώσουν την Αλ Μπαμπ από την «πρωτεύουσα» της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στη Συρία, την Ράκα, ώστε να μην εισέρχονται στην πολιορκημένη πόλη ενισχύσεις.

Θα μπορούσαν από την αρχή να είχαν προσπαθήσει να απομονώσουν την Αλ Μπαμπ, όπως έχουν κάνει οι Κούρδοι για παράδειγμα σε όλες τις πολιορκίες που πήραν πόλεις από το Ισλαμικό Κράτος, αλλά οι Τούρκοι ή είναι άσχετοι από πολιορκίες ή νόμιζαν ότι θα έκαναν μια επίθεση και η πόλη θα έπεφτε στα χέρια τους.

Οι Τούρκοι υπολογίζουν ότι μέσα στην Αλ Μπαμπ υπάρχουν 350 με 500 τζιχαντιστές μέλη του ISIS.

Δηλαδή, μαζεύτηκαν 8.000 Τούρκοι, με τανκς και αεροπλάνα για να πολεμήσουν 350 με 500 τζιχαντιστές. Σχεδόν μια μεραρχία απέναντι σε ούτε ένα τάγμα.

Εννοείται ότι άπαντες αναμένουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την έναρξη της τουρκικής επίθεσης για να δούμε πώς 8.000 Τούρκοι στρατιώτες, βαριά εξοπλισμένοι και των «ειδικών δυνάμεων» υποτίθεται, με τανκς, πυροβολικό και αεροπορική υποστήριξη θα πολεμήσουν 350 με 500 κατσαπλιάδες.

Εννοείται ότι εάν ο Ερντογάν νικήσει θα είναι μια νίκη ασήμαντη, εάν χάσει θα είναι μια ήττα οδυνηρή.
πηγή

Σχόλια