Τα λόγια είναι περιττά > Καταγγελία: 72χρονος επί εννέα ημέρες νοσηλεύεται διασωληνωμένος σε δωμάτιο του νοσοκομείου «Σωτηρία»

Αποτέλεσμα εικόνας για svthria



«Γολγοθάς» έχει γίνει πλέον για τους ασθενείς και τις οικογένειές τους η αναζήτηση κλίνης σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, όπως αποδεικνύεται από μία ακόμη καταγγελία που έρχεται να ρίξει φως στην τραγική κατάσταση που επικρατεί στον χώρο της Υγείας.

Πρόκειται για έναν 72χρονο άνδρα, ο οποίος περνάει τη δική του «οδύσσεια», αφού εδώ και εννέα ημέρες νοσηλεύεται διασωληνωμένος σε δωμάτιο του νοσοκομείου «Σωτηρία», ψάχνοντας μάταια για κρεβάτι σε Εντατική.

Ο 72χρονος εισήχθη στο «Σωτηρία» την προηγούμενη εβδομάδα και, συγκεκριμένα, το βράδυ της Τετάρτης, με οξεία λοίμωξη του αναπνευστικού. Καθώς δεν ήταν δυνατή η άμεση ένταξή του στη ΜΕΘ, ο ασθενής διασωληνώθηκε και έγινε κλήση στο ΕΚΑΒ προκειμένου να βρεθεί κλίνη σε κάποιο άλλο νοσοκομείο.

Ωστόσο, όπως καταγγέλλει η κόρη του 72χρονου κ. Ψαράκη στo imerisia.gr, μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει θετική απάντηση, με τη δικαιολογία ότι ο πατέρας της είναι υπέρβαρος, γεγονός που περιπλέκει την κατάσταση, αφού κάθε κλίνη στις ΜΕΘ έχει ειδικές προδιαγραφές.
Αυτό σημαίνει ουσιαστικά ότι, εν έτει 2017, όχι μόνο δεν υπάρχουν οι απαραίτητες κλίνες για τους ασθενείς που τις έχουν άμεση ανάγκη, αλλά, επιπλέον, κάποιοι ασθενείς καταδικάζονται στην ουσία να μένουν αβοήθητοι, νοσηλευόμενοι στο ίδιο δωμάτιο με άλλους ασθενείς και διατρέχοντας άμεσο κίνδυνο από ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις και όχι μόνο, ενώ η κατάσταση της υγείας τους επιδεινώνεται μέρα με τη μέρα.

Τι απαντάει το Υπουργείο

Πηγές από το Υπουργείο Υγείας ανέφεραν για την περιπέτεια της οικογένειας Ψαράκη:
Για τον συγκεκριμένο ασθενή, του οποίου το βάρος εκτιμάται άνω των 150 κιλών, σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς του Νοσοκομείου Σωτηρία, βρίσκεται σε ετοιμότητα η Ειδική Μονάδα Διακομιδής υπέρβαρων ασθενών του ΕΚΑΒ, ώστε να τον μεταφέρουν μόλις βρεθεί κλίνη ΜΕΘ σε δημόσιο Νοσοκομείο.

Ωστόσο, η οικογένεια του ασθενούς διαψεύδει ότι ο άνθρωπός τους έχει το βάρος που αναφέρουν οι πηγές του Υπουργείου, τονίζοντας ότι αυτό που θα έπρεπε να έχει σημασία, πάνω από όλα, είναι ότι πρόκειται για έναν άνθρωπο που δίνει μάχη για τη ζωή του και, όπως κάθε πολίτης, θα έπρεπε να αντιμετωπίζεται με αξιοπρέπεια και να του δοθεί η ευκαιρία να παλέψει...
πηγή

Σχόλια