Τα φαινόμενα απατούν > 5 μύθοι για τους εσωστρεφείς

Αποτέλεσμα εικόνας για lazy woman




Πολλά λέγονται για τους εσωστρεφείς. Πολλοί άνθρωποι τους θεωρούν παράξενους, απόμακρους, δύσκολους, χωρίς βάσιμο λόγο. Ρίξτε μια ματιά σε ορισμένους από τους μύθους που τους συνοδεύουν και μάθετε γιατί τις περισσότερες φορές δεν ισχύουν.


ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΣ
Οι εσωστρεφείς άνθρωποι δεν χρειάζεται να "βελτιωθούν", χρειάζονται να τους αποδέχονται για αυτό που είναι. Στην πραγματικότητα, σύμφωνα με μια μελέτη (Silverman, 1986), όσο πιο ψηλό IQ έχει ένας άνθρωπος τόσο μεγαλύτερες πιθανότητες έχει να είναι εσωστρεφής. 


ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟΙ
Οι άνθρωποι έχουν όντως την παράλογη αυτή ιδέα, ότι τα εσωστρεφή άτομα δεν είναι τόσο επιτυχημένα όσο τα εξωστρεφή. Σκεφτείτε όμως πως ο κατάλογος με εκείνους που έχουν δηλώσει εσωστρεφείς περιλαμβάνει ονόματα όπως των J.K. Rowling, Bill Gates, Albert Einstein, Emma Watson και Warren Buffett.

ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΝΑ ΧΑΛΑΡΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΝΑΝΕ ΚΑΛΑ
Για κάθε άνθρωπο η χαλάρωση σημαίνει και κάτι διαφορετικό. Οι εσωστρεφείς άνθρωποι μπορεί να χαλαρώνουν καλύτερα στο σπίτι τους από ότι σε κάποιο μπαρ με πολύ θόρυβο. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν περνάνε καλά. 


ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΑΛΟΙ
Δεν είναι ακριβώς ότι είναι ντροπαλοί. Απλώς για να συμμετέχουν πρέπει να έχουν κάποιο καλό λόγο. Είναι όπως ακριβώς και με την ψιλοκουβεντούλα, όσο πιο πολύ τους ενδιαφέρει να επικοινωνήσουν μαζί σας τόσο πιο επικοινωνιακοί γίνονται. 

ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΜΙΛΑΝΕ
Οι εσωστρεφείς άνθρωποι αρέσκονται ιδιαίτερως να μιλάνε. Αυτό που τους δυσκολεύει λίγο είναι οι ψιλοκουβεντούλες. Εάν τους ρωτήσετε για κάποιο θέμα που τους ενδιαφέρει θα εκπλαγείτε με το πόσο ομιλητικοί μπορεί να γίνουν. 


Σχόλια