Δεν είναι μόνο οι 39 νεκροί > Bloomberg: Βυθίζεται η τουρκική οικονομία - Νέα υποτίμηση της λίρας

Αποτέλεσμα εικόνας για επιθεση reina



Η τουρκική λίρα υποτιμήθηκε την Τρίτη κατά 1,6% σε νέο χαμηλό επίπεδο - ρεκόρ, καθώς παραμένει ασύλληπτος ο δολοφόνος 39 ανθρώπων σε νυκτερινό κέντρο της Κωνσταντινούπολης και ο πληθωρισμός επιταχύνθηκε τον Δεκέμβριο περισσότερο απ' ό,τι αναμενόταν, αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg.

Η λίρα υποχώρησε στο επίπεδο των 3,60 έναντι του δολαρίου, με τη σωρευτική υποτίμησή της στο τελευταίο 12μηνο να φθάνει το 19%. Ο ετήσιος πληθωρισμός διαμορφώθηκε στο 8,53% τον περασμένο μήνα, πάνω από όλες τις εκτιμήσεις και περισσότερο από 3,5 ποσοστιαίες μονάδες πέραν του στόχου της κεντρικής τράπεζας της χώρας, όπως ανακοίνωσε σήμερα η τουρκική στατιστική υπηρεσία. 

 Η επιδείνωση των οικονομικών στοιχείων - περιλαμβανομένων του αρνητικού ρυθμού ανάπτυξης της τουρκικής οικονομίας στο τρίτο τρίμηνο και της υποχώρησης της καταναλωτικής εμπιστοσύνης κοντά σε χαμηλά επίπεδα ρεκόρ τον Δεκέμβριο - εντείνεται από τους αυξανόμενους κινδύνους για την ασφάλεια. Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στο νυκτερινό κέντρο Ρέινα στην Κωνσταντινούπολη λίγο μετά την Πρωτοχρονιά. 

Σχόλια