Οι 2 επιλογές του ΣΥΡΙΖΑ > 1) Να δεχθεί όλα τα μέτρα και τον κόφτη και 2)Να δεχθεί όλα τα μέτρα και τον κόφτη

Αποτέλεσμα εικόνας για συριζα χορος πλατεια συνταγματος



Αυτό που συμφέρει την Ελλάδα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ να αποδεχθεί ότι όπως έστρωσε θα κοιμηθεί, οπότε θα ψηφίσει όλα τα μέτρα και θα πει και ευχαριστώ στους Γερμανούς…

Κάθε αξιολόγηση το ίδιο επαναλαμβανόμενο και κουραστικό σκηνικό. 

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ διαπραγματεύεται, δίνει μάχες αλλά στο τέλος υπογράφει τα πάντα και μάλιστα χωρίς καμία υποχώρηση… 

Τι θα συμβεί στην δεύτερη αξιολόγηση θα πρέπει να πάμε πίσω στο πρόσφατο παρελθόν να δούμε τι έπραξε η κυβέρνηση στην πρώτη αξιολόγηση. 

Καθυστερήσεις, εντάσεις, Eurogroup θρίλερ, απειλές εκατέρωθεν αλλά για να φθάσουμε στην δεύτερη αξιολόγηση σημαίνει ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ υπέγραψε τα πάντα στην πρώτη αξιολόγηση. 

Όμως εάν θέλουμε να εκτιμήσουμε τι θα συμβεί στην δεύτερη αξιολόγηση θα πρέπει να πάμε πιο πίσω στο 2015 που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μετά από ένα περιπετειώδη και επικίνδυνο τρόπο αποδέχθηκε ξεκάθαρα το τρίτο μνημόνιο. 

Όταν η Ελλάδα έχει υπογράψει το τρίτο μνημόνιο, το τρίτο πρόγραμμα διάσωσης, οι αξιολογήσεις δεν μπορούν να οδηγήσουν σε αδιέξοδο. 

Πολλοί υποστηρίζουν ότι ο Τσίπρας ο πρωθυπουργός και αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ για να διασωθεί πολιτικά θα πρέπει να πάει σε εκλογές το 2017. 

Αυτό είναι λάθος, ο Τσίπρας έχει μόνο μια πολιτική ελπίδα να περάσει την δεύτερη και τις επόμενες αξιολογήσεις και να ποντάρει να πάρει εμπρός η προβληματική μηχανή της ελληνικής οικονομίας. 
Όμως αυτοί που βλέπουν εκλογές, θα πρέπει να δουν και κάτι άλλο. 

Σε εκλογές οι μισοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα ξαναδούν την ελληνική βουλή ούτε από τον προαύλιο χώρο ή στην καλύτερη περίπτωση θα βλέπουν την Βουλή μαζί με τους ευζώνους. 
Οι μισοί βουλευτές θα μείνουν εκτός και αυτό το ξέρουν οπότε κανείς δεν θέλει εκλογές. 
Άλλοι θεωρούν ότι ο Μητσοτάκης της ΝΔ θέλει εκλογές για να προλάβει να παραλάβει μια κατάσταση οριακά διαχειρίσιμη. 

Όσο μένει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία η οικονομία θα μετεξελίσσεται σε καμένη γη.

Όμως εάν πάρει σήμερα την εξουσία ο Μητσοτάκης και το αφορολόγητο στα 5000 ευρώ πρέπει να ψηφίσει και τον αναθεωρημένο δημοσιονομικό κόφτη δαπανών. 

Κοινώς ότι δεν περάσει ο Τσίπρας υποχρεωτικά θα το αποδεχθεί και θα το περάσει ο Μητσοτάκης.  
Κανένα δεν συμφέρουν οι εκλογές.

Αυτό που συμφέρει την Ελλάδα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ να αποδεχθεί ότι όπως έστρωσε θα κοιμηθεί, οπότε θα ψηφίσει όλα τα μέτρα και θα πει και ευχαριστώ στους Γερμανούς…

Σχόλια