Τι προβλέπουν 11 ξένοι δημοσιογράφοι για τη σημερινό ντέρμπι στο ΣΕΦ; > Ολυμπιακός ή Παναθηναϊκός; Και γιατί;

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 9-2!



Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 9-2! 

Το gazzetta.gr έστησε την… κάλπη και 11 ξένοι δημοσιογράφοι από την Ισπανία ως την Ουκρανία κι από τη Σερβία ως το Ισραήλ έβγαλαν νικητή στο ντέρμπι του ΣΕΦ!


Ακόμα κι αν η ιστορία έχει γράψει πια ότι ο Ολυμπιακός μετράει αισίως πέντε σερί νίκες κόντρα στον Παναθηναϊκό και ο Γιάννης Σφαιρόπουλος έχει ρεκόρ 11-3 απέναντι στους «πράσινους» τη διετία που βρίσκεται στους Πειραιώτες, έχοντας καταφέρει να τελειοποιήσει ό,τι δεν κατάφεραν οι προκάτοχοί του, εντούτοις το αποψινό (6/1, 21:00) παιχνίδι στο ΣΕΦ είναι μια… άλλη εντελώς κατάσταση. Όπως συμβαίνει, δηλαδή, σε κάθε ντέρμπι «αιωνίων», ανεξαρτήτως διοργάνωσης και κατάστασης των δυο ομάδων.

Αποτέλεσμα εικόνας για ολυμπιακος παναθηναικος μπασκετ


Το ελληνικό Clásico στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας για τη 16η αγωνιστική της EuroLeague καθηλώνει τους απανταχού φίλους του μπάσκετ και το gazzetta.gr απεύθυνε δύο απλές ερωτήσεις σε 11 ξένους δημοσιογράφους που ασχολούνται με το μπάσκετ. Ολυμπιακός ή Παναθηναϊκός; Και γιατί; Πάνε να δούμε αναλυτικά τα αποτελέσματα του poll.

Αποτέλεσμα εικόνας για ολυμπιακος παναθηναικος μπασκετ


David Sardinero (Ισπανία, διευθυντής Gigantes del Basket) – Παναθηναϊκός 

«Είναι, πραγματικά, ένα ενδιαφέρον παιχνίδι για να παρακολουθήσει κανείς. Θα επιλέξω τον Παναθηναϊκό για νικητή! Μου αρέσει πολύ η περιφέρεια της ομάδας του Πασκουάλ ενώ η επιστροφή του Τζέιμς επιτρέπει στον Παναθηναϊκό να παίξει σε άλλες ταχύτητες. Ο Τσάβι γνωρίζει πώς να αντιμετωπίζει τέτοιου είδους αγώνες και ο Μπουρούσης μπορεί να τιμωρήσει την front line του Ολυμπιακού. Πραγματικά εμπιστεύομαι τους "πράσινους" στην εφετινή EuroLeague. Θεωρώ ότι μπορούν να κάνουν σπουδαία πράγματα»! 

Arnaud Lecomte (Γαλλία, L'Équipe) – Ολυμπιακός  

«Όλα συγκλίνουν στην τρίτη συνεχόμενη νίκη του Ολυμπιακού κόντρα στον Παναθηναϊκό, φέτος! Ο Πρίντεζης επέστρεψε μετά από τον τραυματισμό του ενώ ο Σπανούλης έκανε τα πάντα για να παίξει στο ντέρμπι! Η ομάδα του κόουτς Σφαιρόπουλου νιώθει άνετα στην έδρα της ενώ ο Παναθηναϊκός δείχνει να υποφέρει μακριά από το ΟΑΚΑ. Σε κάθε περίπτωση, οι Γάλλοι ξέρουμε καλά ότι οι Έλληνες είναι οι… μάστερ των θρίλερ! Περιμένω κάτι ανάλογο στο ΣΕΦ». 

Αποτέλεσμα εικόνας για ολυμπιακος παναθηναικος μπασκετ


Nikola Stojkovic (Σερβία, Mozzart Sport) – Ολυμπιακός  

«Ο Ολυμπιακός είναι το ξεκάθαρο φαβορί στο Φάληρο! Θεωρώ ότι η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου διαθέτει δυο σπουδαίους παίκτες που έχουν το DNA του ηγέτη και του πρωταθλητή! Αναφέρομαι, φυσικά, στον Βασίλη Σπανούλη και τον Γιώργο Πρίντεζη. Από την άλλη πλευρά, η φιγούρα του Δημήτρη Διαμαντίδη λείπει πολύ από τον Παναθηναϊκό. Οι "πράσινοι" τα πάνε αρκετά καλά το τελευταίο διάστημα ενώ ο Τσάβι Πασκουάλ κάνει πραγματικά καλή δουλειά όμως ο Παναθηναϊκός δεν διαθέτει παίκτες όπως ο Βασίλης και ο Γιώργος στο ρόστερ του. Παρεμπιπτόντως, το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας δεν προσφέρεται για εύκολες βραδιές! Έχοντας, λοιπόν, παρακολουθήσει τα παιχνίδια των δυο ομάδων φέτος, θεωρώ ότι ο Παναθηναϊκός δεν έχει τη δύναμη πυρός για να βρει λύσεις στην σκληρή άμυνα του Ολυμπιακού». 

Arale Weisberg (Ισραήλ, Walla Sport) - Ολυμπιακός 

«Ο Παναθηναϊκός βρέθηκε πολύ κοντά στο να κερδίσει τον Ολυμπιακό στα τελευταία ματς, όμως πάντα κάτι γινόταν στο τέλος. Οι "πράσινοι" προηγήθηκαν με 66-65 στο Game 2 των περσινών τελικών. Ήταν, επίσης, μπροστά στο σκορ με 81-79 στο Game 4, λίγο πριν από το τέλος της δεύτερης παράτασης.  Προηγήθηκαν, επίσης, με 77-76 στο τελευταίο μεταξύ τους ντέρμπι στην EuroLeague όμως ένας τύπος πάντα τους χάλαγε τα πλάνα! Σκόραρε buzzer-beaters, πέτυχε κρίσιμα τρίποντα και μοίρασε καθοριστικές ασίστ. Κι αυτός ο τύπος, ο Βασίλης Σπανούλης, θα είναι ξανά εκεί».

Αποτέλεσμα εικόνας για ολυμπιακος παναθηναικος μπασκετ

José Manuel Olías (Ισπανία, Málaga Hoy) – Ολυμπιακός 

«Είναι πάντα ευχάριστο να παρακολουθείς το ελληνικό ντέρμπι, ακόμα κι αν βρίσκεσαι εκτός Ελλάδας. Ο Ολυμπιακός, λοιπόν, είναι το φαβορί επειδή παίζει στο γήπεδό του και το ΣΕΦ είναι μια από τις πιο καυτές έδρες στην Ευρώπη. Νομίζω ότι το κλειδί της αναμέτρησης θα είναι η μονομαχία Σπανούλη – Καλάθη, το μυαλό και η ψυχή που θα βγάλει ο καθένας στο παρκέ. Οι δυο ομάδες βρίσκονται σε καλή κατάσταση και θα τις δούμε ξανά στο Top-8, σίγουρα».

Djorge Matic (Σερβία, Novosti) – Ολυμπιακός 

«Θα κερδίσει ο Ολυμπιακός! Σύμφωνοι, έχουμε μπροστά μας ένα ντέρμπι όμως η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου έχει το προβάδισμα. Ο Ολυμπιακός ακολουθεί το μοντέλο που εφάρμοσε ο Ντούσαν Ίβκοβιτς πριν κάποια χρόνια, δίνοντας χρόνο και ρόλο στους Έλληνες παίκτες που ωρίμασαν και βελτιώθηκαν εκεί. Πρόκειται σχεδόν για την ίδια ομάδα σε σχέση με πέρσι, την ώρα που ο Παναθηναϊκός άλλαξε προπονητή και φιλοσοφία μεσούσης της σεζόν. Επίσης, το πλεονέκτημα έδρας στην Ελλάδα είναι μεγάλη υπόθεση. Επειδή είμαι Σέρβος, θα στηρίξω την ομάδα του Μιλουτίνοφ και του Τόμιτς (γέλια)». 

Alexander Sotirov (Βουλγαρία, Sportal.bg) – Παναθηναϊκός 

«Είναι ένα πραγματικά δύσκολο δίλημμα όμως θεωρώ ότι ο Παναθηναϊκός θα κερδίσει αυτή τη μάχη στο ΣΕΦ. Έχει τεράστιο κίνητρο αφού θέλει να βάλει τέλος στο αρνητικό σερί του, έπειτα από τις δυο ήττες που μετράει ήδη στις αναμετρήσεις με τον Ολυμπιακό. Επίσης, η εικόνα του Παναθηναϊκού έχει βελτιωθεί από τη στιγμή που ανέλαβε ο Τσάβι Πασκουάλ. Η πρόβλεψή μου; Κλειστό παιχνίδι και νίκη των "πράσινων"». 
Σχετική εικόνα


Natxo Mendaza (Ισπανία, Radio Vitoria) – Ολυμπιακός  

«Νομίζω ότι ο Ολυμπιακός θα νικήσει στο ελληνικό Clásico. Παίζει εντός έδρας και είναι πιο σταθερή ομάδα, αφού στηρίζεται στον ίδιο κορμό παικτών τα τελευταία χρόνια. Είναι ένας παράγοντας που παίζει καθοριστικό ρόλο σε αυτά τα ντέρμπι. Αναφορικά στον Παναθηναϊκό, ενισχύθηκε, μεν, με το Τζεντίλε όμως η συγκεκριμένη εξέλιξη μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τις ισορροπίες, αν δεν προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα και τις απαιτήσεις».

Oleksandr Proshuta (Ουκρανία, basket-planet.com) - Ολυμπιακός 

«Είμαι σίγουρος ότι θα γίνει ένα σπουδαίο ματς, όπως πάντα. Για μένα, ο Ολυμπιακός έχει ένα μικρό προβάδισμα για τη νίκη. Οι δυο ομάδες βρίσκονται σε καλή κατάσταση, αμφότερες παίζουν πολύ καλή άμυνα όμως η δύναμη της έδρας, οι λύσεις από την περιφέρεια και ο παράγοντας "Σπανούλης" καθιστούν φαβορί τον Ολυμπιακό. Ακόμα κι αν χρειαστεί το ματς να πάει στην τελευταία επίθεση (γέλια)! Ο Παναθηναϊκός, εν αντιθέσει, πρέπει να κάνει το καλύτερο παιχνίδι του όμως δεν είμαι σίγουρος αν οι "πράσινοι" μπορούν να το κάνουν σε αυτή τη φάση της χρονιάς, μολονότι έχουν καλές προοπτικές στη διοργάνωση».

Jose Manuel Puertas (Ισπανία, esRadio) – Ολυμπιακός  

«Μολονότι ο Παναθηναϊκός του Τσάβι Πασκουάλ θα διεκδικήσει την πρόκρισή του στο Final Four, κατά το γνώμη μου το ελληνικό ντέρμπι θα είναι ερυθρόλευκο. Το να κερδίσεις στο σπίτι του Σπανούλη είναι η μέγιστη πρόκληση, ειδικά για τον Παναθηναϊκό αφού πρόκειται για ένα ντέρμπι ειδικών συνθηκών. Ειλικρινά, θεωρώ ότι οι γηπεδούχοι θα κερδίσουν όμως ποντάρω σε ένα σκληρό παιχνίδι. Ίσως στους 4-5 πόντους για τον Ολυμπιακό». 

Αποτέλεσμα εικόνας για ολυμπιακος παναθηναικος μπασκετ

Aleksandar Todorovic (Σερβία, Sportski žurnal) – Ολυμπιακός 

«Το στοιχείο που δίνει το προβάδισμα στον Ολυμπιακό είναι η σταθερότητά του. Αυτά τα παιχνίδια ενδεχομένως να κριθούν σε ένα buzzer beater, ένα λάθος, μια λεπτομέρεια ή μια καλή άμυνα ανάμεσα σε δυο ομάδες που είναι ικανές να προκριθούν στο Final Four. O Σπανούλης έχει όλα τα προσόντα του ηγέτη ενώ ο Παναθηναϊκός έχει περάσει στην εποχή μετά τον Διαμαντίδη, ο οποίος ήταν κομβικός στα ντέρμπι. Η σταθερότητα, λοιπόν, που παρουσιάζει ο Ολυμπιακός τα τελευταία χρόνια τον καθιστά φαβορί».
πηγή

Σχόλια