Volkswagen >> Ανεβαίνει το κοντέρ στα πρόστιμα για τους σικέ ρύπους. Στο 1 δις παραπάνω η συμφωνία

Αποτέλεσμα εικόνας για Volkswagen

Τα κόστη της Volkswagen από το σκάνδαλο εκπομπών ρύπων θα μπορούσε να αυξηθεί κατά ένα δισ. δολάρια ακόμη, καθώς πλησιάζει μια συμφωνία επίλυσης αξιώσεων που συνδέονται με μεγαλύτερα οχήματα ντίζελ πολυτελείας, σύμφωνα με πηγή που γνωρίζει την υπόθεση και την οποία επικαλείται το MarketWatch.

Ξεχωριστά, ο προμηθευτής της VW, Robert Bosch, πλησιάζει στην οριστικοποίηση του δικού της διακανονισμού για την επίλυση αξιώσεων που σχετίζονται με τα ντίζελ, πρόσθεσε η πηγή.

Τον Ιούνιο, η Volkswagen έφτασε σε συμφωνία αξίας περίπου 10 δισ. δολαρίων για την αποζημίωσης οδηγών 475.000 οχημάτων ντίζελ δίλιτρων κινητήρων, που παραβίασαν τους αμερικανικούς νόμους εκπομπών ρύπων. Ωστόσο πήρε περισσότερο χρόνο ώσπου τα δύο μέρη να φτάσουν σε συμφωνία για έναν μικρότερο αριθμό ντίζελ τρίλιτρων κινητήρων.

Τώρα η αυτοκινητοβιομηχανία συμφώνησε να επαναγοράσει περίπου 20.000 ντίζελ πρώτης γενιάς με τρίλιτρους κινητήρες, καθώς και να επισκευάσει τα 60.000 οχήματα δεύτερης γενιάς που απομένουν, διευκρίνισαν πηγές από το περιβάλλον της συμφωνίας.

Εκπρόσωπος της VW σχολίασε την Κυριακή πως «τα μέρη κάνουν σημαντική πρόοδο προς μια επίλυση για τα ντίζελ τρίλιτρου κινητήρα που έχουν επηρεαστεί» και πως οι διαπραγματεύσεις παραμένουν μυστικές λόγω του δικαστηρίου.

Εκπρόσωπος του αμερικανικού Υπουργείου Δικαιοσύνης ανέφερε πως «είμαστε ικανοποιημένοι με την πρόοδο που έχει γίνει στις συζητήσεις για το διακανονισμό και είμαστε αισιόδοξοι για μια επίλυση σύντομα».


Σχόλια