Καιρός ήταν, πολύ σωστό μέτρο >> Έρχεται η ηλεκτρονική διασύνδεση ταμειακών με το taxis

Αποτέλεσμα εικόνας για διασύνδεση ταμειακών με το taxis

Τη διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με το taxisnet προβλέπει διάταξη του πολυνομοσχεδίου στο οποίο περιλαμβάνεται η ρύθμιση για τις αδήλωτες καταθέσεις και το πλαστικό χρήμα.

Σύμφωνα με όσα ορίζονται στο πολυνομοσχέδιο οι επιχειρήσεις θα πρέπει να διαβιβάζουν ηλεκτρονικά σε βάση δεδομένων της φορολογικής διοίκησης τα στοιχεία για τα τιμολόγια και τις αποδείξεις που εκδίδουν.

Η διάταξη που κατατέθηκε αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για να διασυνδεθούν οι φορολογικοί μηχανισμοί των επιχειρήσεων και των επαγγελματιών με τις υποδομές της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων. Η διασύνδεση αποτελεί ένα επιπλέον βήμα προς την κατεύθυνση της καταπολέμησης της φοροδιαφυγής καθώς μέσω αυτής θα επιχειρηθεί μια σε πραγματικό χρόνο παρακολούθηση της έκδοσης φορολογικών στοιχείων στην αγορά.

Όπως σημειώνουν στελέχη του ΥΠΟΙΚ μέσω της διασύνδεσης θα παρακολουθείται η φορολογική συμπεριφορά των επιχειρήσεων όταν στην περιοχή τους βρίσκονται ελεγκτές της εφορίας και όταν αντίστοιχα απουσιάζουν. Όταν διαπιστώνονται μεγάλες διαφορές τότε θα εκδίδεται εντολή φορολογικού ελέγχου. Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για μια κίνηση που στοχεύει στην βελτίωση της φορολογικής συμμόρφωσης.

Σχόλια