Η Goody’s μαθαίνει (και) κινέζικα >> Θα ανοίξει καταστήματα σε 4 πόλεις της Κίνας

Αποτέλεσμα εικόνας για Goody’s


Την είσοδό της στην Κίνα, όπως μεταδίδει η Καθημερινή,  δρομολογεί η Goody’s, η αλυσίδα εστιατορίων της Vivartia, μέλος του ομίλου Marfin Investment Group (MIG). Εντός του πρώτου τριμήνου του 2017 αναμένεται να έχει υπογραφεί η σχετική συμφωνία συνεργασίας μέσω του συστήματος της δικαιόχρησης (franchising) με τοπικό επιχειρηματικό όμιλο και τα πρώτα καταστήματα θα έχουν λειτουργήσει εντός του πρώτου εξαμήνου του 2017 σε τέσσερις πόλεις της Κίνας, των οποίων ο πληθυσμός υπερβαίνει τα 10 εκατ. άτομα. Για να επιτευχθεί ο παραπάνω στόχος, βεβαίως, η εταιρεία χρειάστηκε να επιδοθεί σε πολύμηνους δικαστικούς αγώνες, καθώς είχε πέσει θύμα της κακόβουλης κατοχύρωσης του εμπορικού της σήματος. Με άλλα λόγια, άλλη επιχείρηση κινεζικών συμφερόντων είχε κατοχυρώσει το σήμα Goody’s.

Ο επιχειρηματικός όμιλος με τον οποίο θα συνεργασθεί η Goody’s δραστηριοποιείται κυρίως στον χώρο των ιδιωτικών πανεπιστημίων. Ηδη έχει γίνει έρευνα για τον εντοπισμό των εργοστασίων που θα παράγουν τα προϊόντα για τα καταστήματα Goody’s στην Κίνα, ενώ έχουν γίνει επαφές και με τις πρεσβείες των δύο χωρών για εξεύρεση εργαζομένων που θα συνδυάζουν την ελληνική και την κινεζική κουλτούρα. Το μενού, πάντως, θα είναι κατά 20% προσαρμοσμένο στις διατροφικές συνήθειες των Κινέζων. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Goody’s διαθέτει ήδη επτά καταστήματα εκτός Ελλάδος και δη στην Αλβανία, την Αυστραλία, την ΠΓΔΜ και τη Μαγιότ (υπερπόντια περιοχή της Γαλλίας στον Ινδικό Ωκεανό).

Εντός Ελλάδος η Goody’s δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην ανάληψη της διαχείρισης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων από τη Fraport από τις 31/1/2017. Η αλυσίδα εστίασης βρίσκεται σε συζητήσεις με τη Fraport προκειμένου να αναπτύξει καταστήματα εντός των αεροδρομίων, τα οποία αναμένεται να αναβαθμιστούν σημαντικά.

Επιπλέον, η εταιρεία σχεδιάζει την ίδρυση δύο νέων καταστημάτων στη Θεσσαλονίκη, ενώ διερευνά και δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς. Παράλληλα, θα προχωρήσει στην ανακαίνιση 15 καταστημάτων κατά το πρότυπο που εφαρμόστηκε στο νέο της κατάστημα στο Σύνταγμα, το οποίο ξεκίνησε να λειτουργεί πριν από λίγες ημέρες. Στο εν λόγω κατάστημα ο καταναλωτής μπορεί να παραγγείλει και μέσω οθόνης αφής, ενώ υπάρχουν και ειδικές θεματικές γωνιές για παιχνίδια. Στο εννεάμηνο του 2016 ο τζίρος της Goody’s ανέρχεται σε 170 εκατ. ευρώ, ενώ τα κέρδη σημειώνουν μικρή μονοψήφια αύξηση.


Σχόλια