Euroleague: Με οδηγό τον Τζέιμς ο Παναθηναϊκός διέλυσε την Αρμάνι Μιλάνο με 86-72

Αποτέλεσμα εικόνας για Παναθηναϊκός διέλυσε την Αρμάνι Μιλάνο με 86-72

Με άκρως πειστική εμφάνιση ο Παναθηναϊκός πέτυχε εμφατική νίκη επί της Αρμάνι Μιλάνο με 86-72 στην Ιταλία και έφτασε τις 8 στις πρώτες 13 αγωνιστικές της Euroleague.

Εξαιρετικό μπάσκετ σε άμυνα και επίθεση για την ομάδα του Τσζάβι Πασκουάλ σε τρεις περιόδους, που πήρε πολύ άνετα το «διπλό» επί των Ιταλών οι οποίοι γνώρισαν την 6η συνεχόμενη ήττα τους και αποδοκιμάστηκαν έντονα από τους οπαδούς τους. Οι «πράσινοι» στρέφουν το ενδιαφέρον τους στο μεθαυριανό εντός έδρας ματς με τη Μπασκόνια στο ΟΑΚΑ, που είναι «κλειδί» για την πορεία τους στη διοργάνωση.

Συγκλονιστικός ο Μάικ Τζέιμς, που τελείωσε τον αγώνα με 19 πόντους (4/6 τρ.), ενώ «σταθερή αξία» για το «τριφύλλι» ο Νικ Καλάθης, που πέτυχε 16 πόντους. Πολύ καλός επιθετικά ήταν και ο Φελντέιν με 10 πόντους, όπως και ο Ρίβερς με 12. 
Με δύο πρόσωπα παρουσιάστηκε ο Παναθηναϊκός στο 20λεπτο. Ήταν πολύ άστοχος και κακός στην άμυνα στην πρώτη περίοδο, βελτιώθηκε αισθητά στο δεύτερο 10λεπτο, διάστημα στο οποίο πέτυχε 24 πόντους.
Χάρις στον Νικ Καλάθη που ήταν ο μοναδικός διασωθείς στο ξεκίνημα (12 πόντους με 2/2 τρίποντα) οι «πράσινοι» έμειναν κοντά στο σκορ και έκλεισαν την περίοδο στο -5 (16-21) απέναντι στην Αρμάνι. Οι Ιταλοί εκμεταλλεύτηκαν τα πολλά αμυντικά κενά και την αστοχία των παικτών του Παναθηναϊκού και κατάφεραν να πάρουν το προβάδισμα.
Η είσοδος του Τζέιμς στην δεύτερη περίοδο άλλαξε τα δεδομένα. Με σερί 11-0 ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε 27-21 και παρά το γεγονός ότι οι γηπεδούχοι πλησίασαν στο 29-30, με τον Αμερικανό να «πυροβολεί» μακριά από τη ρακέτα (2 τρίποντα), αλλά και να δίνει πόντους μέσα από το... ζωγραφιστό, η ελληνική ομάδα έκανε ένα εξαιρετικό τελευταίο πεντάλεπτο και μπήκε στ΄ αποδυτήρια με τη μεγαλύτερη διαφορά (40-29). 
Το δεύτερο μέρος ήταν ένα προσωπικό σόου του Μαικ Τζέιμς. Ο Παναθηναϊκός ήταν σοβαρός και ο Αμερικανός με απίστευτη εμφάνιση οδήγησε το «τριφύλλι» στην άνετη νίκη με 86-72.

Σχόλια