Ρέγκλινγκ (επικεφαλής του ESM) >> Η εκλογή του Αλέξη Τσίπρα αιτία που επέστρεψε στην ύφεση η οικονομία

Αποτέλεσμα εικόνας για Κλάους Ρέγκλινγκ

Τα προγράμματα διάσωσης έφεραν αποτέλεσμα στην Ισπανία, την Πορτογαλία, την Ιρλανδία, αλλά όχι την Ελλάδα. 

όταν ρωτήθηκε για την πορεία του ελληνικού προγράμματος, ο επικεφαλής του ESM ανέφερε ότι το 2014 υπήρχαν τα πρώτα θετικά σημάδια, αλλά μετά υπήρξε η εκλογή του Αλέξη Τσίπρα, με εντολή να ανατρέψει κάποιες μεταρρυθμίσεις και συνέπεια να επιστρέψει στην ύφεση η οικονομία.

«Το 2014 είχαμε τα πρώτα θετικά σημάδια, η πρώτη χρονιά θετικής ανάπτυξης μετά από 5 χρόνια», ανέφερε ο κ. Ρέγκλινγκ. «Μετά εξελέγη ο Τσίπρας με εντολή να δοκιμάσει διαφορετική διαδρομή. Να ανατρέψει κάποιες μεταρρυθμίσεις, να σταματήσει το συμφωνημένο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων. Είδαμε τα αποτελέσματα: η ελληνική οικονομία επέστρεψε στην ύφεση, αθέτησε κάποιες εξωτερικές πληρωμές και έφτασε πολύ κοντά στο Grexit. Ηταν ένα δραματικό πρώτο εξάμηνο, πολύ ακριβό για την οικονομία και τον πληθυσμό», πρόσθεσε.

Στη συνέχεια, ο επικεφαλής του ESM ανέφερε ότι από τον Αύγουστο του 2015, το τρίτο πρόγραμμα εφαρμόζεται αρκετά καλά. «Υπάρχουν προβλήματα, καθυστερήσεις, αλλά κινούμαστε προς τη σωστή κατεύθυνση. Αυτή τη στιγμή έχουμε κολλήσει λίγο στη δεύτερη αξιολόγηση, αλλά ελπίζω ότι θα κάνουμε πρόοδο στο μέλλον», πρόσθεσε.


Σχόλια