Μαφία Ρομά >> Συναντήσεις με υπουργούς, βουλευτές, «Ροζ Πάνθηρες»

Αποτέλεσμα εικόνας για Μαφία Ρομά

Τα μέλη της «μαφίας των Ρομά» είχαν, λίγες εβδομάδες πριν από τη σύλληψή τους, σειρά συναντήσεων με υπουργούς και βουλευτές! Σε αυτή την εντυπωσιακή διαπίστωση προχώρησαν τις τελευταίες ημέρες - με βάση φωτογραφικό υλικό από ηλεκτρονικούς υπολογιστές κατηγορουμένων - στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. που διερευνούν περαιτέρω την υπόθεση με το τεράστιο κύκλωμα χιλιάδων κλοπών και διαρρήξεων που αποκαλύφθηκε πριν από έναν μήνα. Από τις νέες αυτές έρευνες αποκαλύφθηκε σχέση της μαφίας των Ρομά και των κλεπταποδόχων με τη συμμορία των «Ροζ Πανθήρων» που έδρασε τα προηγούμενα χρόνια σε διάφορες χώρες. Κλοπιμαία που κατασχέθηκαν από μέλη της μαφίας των δυτικών προαστίων διαπιστώθηκε ότι είναι ίδια με αυτά που είχαν κλαπεί το καλοκαίρι του 2007 από κοσμηματοπωλείο της Ρόδου και η κλοπή είχε αποδοθεί στην πολυεθνική αυτή συμμορία που σχετιζόταν με σέρβους παραστρατιωτικούς.

Ακόμη προέκυψε σχέση του κυκλώματος των Ρομά με ληστεία σε κοσμηματοπωλείο στην Μπολόνια πριν από πέντε χρόνια! Από νεότερες απομαγνητοφωνήσεις και άλλα ευρήματα προέκυψε ότι η ίδια εγκληματική οργάνωση συνδέεται με αρπαγή κοσμημάτων και τιμαλφών από σπίτι δικηγόρου στην περιοχή της Πεντέλης, αξίας άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ. Επιπλέον ανέκυψαν νέα σημαντικά στοιχεία για την εμπλοκή αστυνομικών στο κύκλωμα και ύποπτα «ραντεβού» με κακοποιούς. Την ίδια ώρα νέα στοιχεία έχουν προκύψει για έναν 36χρονο έμπορο αυτοκινήτων που φέρεται να έδωσε τις κρίσιμες πληροφορίες στο κύκλωμα των Ρομά για να γίνει η στοχευμένη εισβολή σε σπίτι στη Γλυφάδα με λεία 400.000 ευρώ!

Ξετυλίγοντας το κουβάρι
Τα νέα αυτά δεδομένα αφορούν τη μεγάλη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στις 3 Νοεμβρίου 2016. Η Ελληνική Αστυνομία προχώρησε τότε στην εξάρθρωση τεράστιου κυκλώματος στο οποίο συμμετείχαν περίπου 90 άτομα, κυρίως Ρομά, που είχαν προχωρήσει σε περισσότερες από 1.000 κλοπές και διαρρήξεις σε όλη την Ελλάδα. Το κύριο μέρος της έρευνας πραγματοποιήθηκε από ολιγομελή ομάδα αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Αμαρουσίου και για τη σύλληψη των δραστών η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε σε περισσότερες από 60 έρευνες, κατάσχεσε 600.000 ευρώ σε μετρητά, 120 κιλά ασημιού σε ράβδους, φύλλα χρυσού, τιμαλφή και περισσότερα από 60 πολυτελή οχήματα. Τη δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης έχουν αναλάβει οι ανακριτές Διαφθοράς κυρία Ρέα Κατσιβέλη και ο κ. Δημήτρης Φούκας στους οποίους έχουν εκδηλώσει - τις τελευταίες ημέρες - την πρόθεση να παρουσιασθούν και να απολογηθούν αρχηγικά μέλη του κυκλώματος που δεν είχαν συλληφθεί αρχικά. Ακόμη κύριο μέλημα των δικαστικών λειτουργών είναι να προσδιορισθούν τα συστήματα λαθρεμπορίου χρυσού που ξέπλεναν τα κλοπιμαία της μαφίας των Ρομά. Χρησιμοποιώντας κυρίως το κόλπο πλαστογράφησης της ανάλυσης του ειδικού φασματογράφου που προσδιορίζει την περιεκτικότητα των πολύτιμων μετάλλων στις πλάκες χρυσού.

Αποτέλεσμα εικόνας για Μαφία Ρομά



Ομως η έρευνα συνεχίζεται και από την ΕΛ.ΑΣ. με τη διαδικασία αναγνώρισης των κλοπιμαίων και την ανάλυση από πέντε CD τηλεφωνικών συνδιαλέξεων οι οποίες είχαν πραγματοποιηθεί μεταξύ των μελών του κυκλώματος τον Οκτώβριο του 2016. Πρόκειται για συζητήσεις των μελών του κυκλώματος που δεν είχαν μέχρι στιγμής απομαγνητοφωνηθεί και δεν έχουν ενταχθεί στη δικογραφία.

Ανάμεσα στα άλλα σε αυτές τις συζητήσεις καταγράφεται και ο ρόλος αρχηγικού μέλους της «μαφίας» που ειδοποίησε με διαδοχικά σύντομα τηλέφωνα όλους τους συνεργούς του να εξαφανισθούν και να κρύψουν τη λεία από τις ληστείες και τις διαρρήξεις. Ακόμη έχει διαπιστωθεί ότι τον εν λόγω ηγέτη της «μαφίας» είχε καλέσει τις κρίσιμες ημέρες σε συνάντηση σε εστιατόριο στη Λούτσα ένας αστυνομικός. Ο ένστολος αυτός ακούγεται στις νέες συνομιλίες να είχε κανονίσει συνάντηση «με έναν αστυνομικό διευθυντή (σ.σ. παραμένει άγνωστο από ποια αστυνομική υπηρεσία) και τον οδηγό του προκειμένου να μιλήσουν για το θέμα των ερευνών που πραγματοποιούνται για το κύκλωμα των διαρρηκτών».

Σημειώνεται ότι από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. που ερευνά την εμπλοκή περίπου 10 αστυνομικών στην εγκληματική οργάνωση των Ρομά έχει ολοκληρωθεί η πρώτη φάση ερευνών με καταθέσεις και εξηγήσεις και από κακοποιούς αλλά και από υπόπτους αστυνομικούς.

Αποτέλεσμα εικόνας για Μαφία Ρομά


Εκλεκτικές συγγένειες
Ενα από τα πιο εντυπωσιακά νεότερα ευρήματα της ΕΛ.ΑΣ. και των δικαστικών λειτουργών είναι φωτογραφίες σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές και σε αναρτήσεις στο Facebook που εικονίζονται μέλη της «μαφίας των Ρομά» σε σειρά προσφάτων συναντήσεών τους με πολιτικά πρόσωπα στη Βουλή. Κεντρικό πρόσωπο σε αυτές τις επαφές είναι ήδη κατηγορούμενο μέλος της μαφίας με το ψευδώνυμο Χοσέ που προχωρούσε σε κλοπές και διαρρήξεις και εκτός Αττικής. Οι συναντήσεις με τους πολιτικούς αφορούσαν συζητήσεις για οικονομικές ενισχύσεις και τη ροή κονδυλίων από κοινωνικά προγράμματα προς Ρομά με οικονομικά προβλήματα. Με τα πολιτικά πρόσωπα να αγνοούν προφανώς ότι ορισμένοι από τους συνομιλητές τους λίγες ώρες αργότερα πραγματοποιούσαν εφόδους σε σπίτια για την αρπαγή μεγάλων χρηματικών ποσών και τιμαλφών. Παράλληλα διαπιστώθηκε, από νέες συνομιλίες, ότι κακοποιοί από το ίδιο κύκλωμα λίγες ώρες μετά την παρουσία τους σε ανακριτικά γραφεία - στα πλαίσια παλαιότερων αποσπασματικών δικογραφιών - και αφού δήλωναν «παντελώς αθώοι και θύματα σκευωρίας» πήγαιναν κατευθείαν σε σπίτια και τα έκλεβαν.

Ενα άλλο εντυπωσιακό στοιχείο που αναδείχθηκε από τις πρόσφατες έρευνες αφορά τη σχέση της μαφίας των Ρομά με τους Σέρβους «Ροζ Πάνθηρες». Οι τελευταίοι θεωρούνται μία από τις μεγαλύτερες εγκληματικές οργανώσεις που αριθμεί περίπου 1.500 μέλη και έχουν προχωρήσει την τελευταία 25ετία σε εκατοντάδες διαρρήξεις και ληστείες (κυρίως σε κοσμηματοπωλεία) από το Ντουμπάι ως το Λονδίνο και από την Ιταλία ως το Σεν Τροπέ και το Μόντε Κάρλο.

Πάνω από 170 ληστείες
Οι «Ροζ Πάνθηρες» στην Ελλάδα εμφανίστηκαν τον Ιούνιο του 2007. Τότε λήστεψαν διαδοχικά κοσμηματοπωλεία σε Σαντορίνη, Κω, Ρόδο και αλλού. Τέσσερις μεγάλες επιχειρήσεις έχουν γίνει στη χώρα μας, το 2007, το 2009, το 2011 και το 2014, για την εξάρθρωση ομάδων των «Ροζ Πανθήρων» οι οποίες έχουν προχωρήσει σε περισσότερες από 170 ληστείες, κλοπές και διαρρήξεις. Τώρα, λοιπόν, έχουν προκύψει στοιχεία ότι η σπείρα των Ρομά και οι «Ροζ Πάνθηρες» έχουν κοινούς κλεπταποδόχους. Πριν από λίγες ημέρες στο Τμήμα Ασφαλείας Αμαρουσίου, κοσμηματοπώλης από νησί των Δωδεκανήσων που είχε πέσει το 2007 θύμα των «Ροζ Πανθήρων» αναγνώρισε στα κλοπιμαία των Ρομά κοσμήματα που του είχαν αρπάξει οι σέρβοι κακοποιοί πριν από εννιά χρόνια! Ομως δεν είναι μόνο αυτό το εύρημα. Τις τελευταίες ημέρες στάλθηκε στην Αστυνομία έγγραφο των γερμανικών αρχών ότι ιδιοκτήτης καταστήματος μεταχειρισμένων ρολογιών στην οδό Πινδάρου στη Αθήνα, που έχει κατηγορηθεί για συμμετοχή στη μεγάλη σπείρα των ελλήνων διαρρηκτών, είχε πουλήσει κλεμμένο ρολόι μεγάλης αξίας στη διάρκεια σχετικής έκθεσης στη Στουτγάρδη. Το εντυπωσιακό είναι ότι το ρολόι που βρέθηκε στην κατοχή του κλεπταποδόχου της ελληνικής «μαφίας» φέρεται να είχε κλαπεί το 2011 από κοσμηματοπωλείο στην Μπολόνια σε μια αρπαγή που φέρεται να είχε συσχετισθεί πάλι με τους Σέρβους «Ροζ Πάνθηρες».


Ο «Πιν-Πιν» και ο «εμφύλιος»
Στον νέο φάκελο που σχηματίζει η ΕΛ.ΑΣ. προσδιορίζεται και ο πληροφοριοδότης για τη διάρρηξη-«μαμούθ» που πραγματοποιήθηκε στις 17 Σεπτεμβρίου 2016 σε κατοικία στη Γλυφάδα όπου διαμένει πρώην αξιωματικός του Ναυτικού που ασχολούνταν και με το εμπόριο σκαφών και μεταχειρισμένων αυτοκινήτων. Πρωταγωνιστής στην κλοπή ήταν ένας 20χρονος διαρρήκτης με το ψευδώνυμο «Πιν - Πιν» που κατευθύνθηκε αμέσως σε ξύλινη κατασκευή στην κουζίνα του σπιτιού όπου ο επχειρηματίας είχε μεταφέρει – λόγω των τραπεζικών ελέγχων – περίπου 400.000 ευρώ από μια τραπεζική θυρίδα. Από την έρευνα που ακολούθησε θεωρήθηκε ως βασικός ύποπτος για τη σχετική ειδική πληροφορία για την κρυψώνα ένας 36χρονος που είχε επισκεφθεί τον 76χρονο επιχειρηματία προκειμένου ο δεύτερος να του δώσει χρηματικό ποσό για να φέρει μεταχειρισμένο αυτοκίνητο από τη Γερμανία στην Ελλάδα. Από την περαιτέρω έρευνα αναδείχθηκαν πληροφορίες ότι ο 36χρονος συνεργαζόταν στο εμπόριο αυτοκινήτων με ύποπτους Ρομά. Πάντως από αυτή τη διάρρηξη προέκυψαν εσωτερικές συγκρούσεις στη μαφία των Ρομά γιατί οι κλέφτες του σπιτιού φέρεται να απέκρυψαν το ύψος της λείας και να παρακράτησαν μεγάλο χρηματικό ποσό.

Σχόλια