Καλύτερος ο κόσμος αν υπάρξει συνεννόηση > Πούτιν: Θέλω εποικοδομητικές σχέσεις με τις ΗΠΑ

Αποτέλεσμα εικόνας για πουτιν



Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν είπε σήμερα πως η δήλωση του εκλεγμένου προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, Ντόναλντ Τραμπ, για την ανάγκη οι ΗΠΑ να ενισχύσουν την πυρηνική τους ικανότητα δεν αποτελεί έκπληξη και είναι φυσιολογική.

Ο Τραμπ κάλεσε την Πέμπτη (χθες) για την επέκταση της πυρηνικής ικανότητας των ΗΠΑ σε ένα τουίτ που προκάλεσε ανησυχία σε ειδικούς στη μη εξάπλωση των πυρηνικών όπλων για το ενδεχόμενο η ενίσχυση του πυρηνικού οπλοστασίου των ΗΠΑ να πυροδοτήσει παγκόσμιες εντάσεις.
Ο ρώσος πρόεδρος είπε επίσης ότι επιθυμεί εποικοδομητικές σχέσεις με τις ΗΠΑ υπό τον Ντόναλντ Τραμπ.
Είπε πως το Δημοκρατικό Κόμμα των ΗΠΑ έκανε λάθος προσπαθώντας να επιρρίψει την ευθύνη για την εκλογική ήττα του σε εξωτερικούς παράγοντες, Είπε πως το κόμμα πρέπει να μάθει να χάνει.
Ο Πούτιν εξέφρασε ακόμη τη βεβαιότητά του πως οι σχέσεις της Μόσχας με την Ουκρανία θα εξομαλυνθούν "αργά ή γρήγορα". Είπε ότι μια υπό κατασκευή γέφυρα που θα ενώνει τη Ρωσία με την Κριμαία, την οποία προσάρτησε η Μόσχα από την Ουκρανία το 2014, θα βοηθήσει να αναπτυχθούν οι εμπορικοί και ανθρωπιστικοί δεσμοί μεταξύ των δύο χωρών όταν οι σχέσεις τους βελτιωθούν.
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν είπε πως δεν βλέπει να υπάρχει ανάγκη για τη διεξαγωγή πρόωρων βουλευτικών εκλογών στη Ρωσία.
"Ας το πω ευθέως: είναι δυνατό αλλά όχι αναγκαίο", απάντησε ο Πούτιν σε μια ερώτηση αν θεωρεί πως η Ρωσία χρειάζεται πρόωρες εκλογές.
Ο Πούτιν αναμένεται ευρέως ότι θα διεκδικήσει μια νέα προεδρική θητεία στις εκλογές που προγραμματίζεται να διεξαχθούν το 2018.
Ο ρώσος πρόεδρος είπε ότι υπάρχουν κάποια προβλήματα με το ντόπινγκ στον αθλητισμό στη Ρωσία, αλλά δεν υπάρχει χρηματοδοτούμενο από το κράτος σύστημα ντόπινγκ όπως ισχυρίζονται οι επικριτές της Ρωσίας.
Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου για το τέλος του έτους, ο Πούτιν είπε πως ο αθλητισμός δεν πρέπει να πολιτικοποιείται.

Σχόλια