Εχουμε ξεφύγει >> Τηλεπαιγνίδι που προκαλεί. Φόνοι και βιασμοί σε ζωντανή μετάδοση

Οι 30 διαγωνιζόμενοι θα προσπαθήσουν να επιβιώσουν στην παγωμένη Σιβηρία

Οι 30 διαγωνιζόμενοι θα προσπαθήσουν να επιβιώσουν στην παγωμένη Σιβηρία

Οι περισσότεροι θυμόμαστε την κινηματογραφική τριλογία «Hunger Games» στο φανταστικό σύμπαν της οποίας 24 διαγωνιζόμενοι προσπαθούν να επιβιώσουν στη φύση εξοντώνοντας ο ένας τον άλλο μπροστά στους τηλεοπτικούς φακούς, μέχρι να μείνει μόνο ένας ζωντανός.

Κάτι παρόμοιο θέλει τώρα να κάνει πράξη ένα ρωσικό τηλεοπτικό ριάλιτι «Game2: Winter», το οποίο καλεί τους διαγωνιζομένους να τα βγάλουν πέρα στην παγωμένη Σιβηρία με χρηματικό έπαθλο 1,5 εκατ. ευρώ σε αυτόν που θα επιβιώσει και τονίζει ότι «όλα επιτρέπονται», ακόμα και οι δολοφονίες και οι βιασμοί.

«Ολα επιτρέπονται, η πάλη, το αλκοόλ, ο φόνος, ο βιασμός, το κάπνισμα, όλα», δήλωσε ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας, Γεβγκένι Πιατκόφσκι, ο εμπνευστής του άνευ προηγουμένου ριάλιτι, συμπληρώνοντας πως, ό,τι κι αν συμβεί, η παραγωγή δεν θα φέρει καμία ευθύνη.
«Κάθε διαγωνιζόμενος δίνει τη συγκατάθεσή του ότι μπορεί να ακρωτηριαστεί, ακόμα και να σκοτωθεί», αναφέρει η διαφήμιση του σόου που προβάλλεται ως «το απόλυτο τεστ επιβίωσης». 
Πάντως, οι κανονισμοί του παιχνιδιού αναφέρουν ρητά ότι οι ρωσικοί νόμοι ισχύουν κανονικά και ότι η αστυνομία είναι ελεύθερη να συλλάβει οποιονδήποτε διαπράξει έγκλημα στο πλαίσιο του ριάλιτι.

Το παιχνίδι, το οποίο θα μεταδίδεται με online streaming 24 ώρες το 24ωρο, θα διαδραματίζεται στη φύση της Σιβηρίας σε θερμοκρασία -40 βαθμών Κελσίου και για διάστημα εννέα μηνών. Δύο χιλιάδες κάμερες θα παρακολουθούν τους 30 διαγωνιζόμενους σε μία έκταση 9.000 στρεμμάτων, στην οποία είναι πιθανό να κυκλοφορούν αρκούδες και λύκοι. Οι διαγωνιζόμενοι θα πρέπει να κυνηγήσουν ή να ψαρέψουν προκειμένου να εξασφαλίσουν την τροφή τους, ενώ όποιος τραυματίζεται θα αποχωρεί από το παιχνίδι. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Siberian Times», τα μαχαίρια επιτρέπονται, όχι όμως και τα όπλα.

«Η εκπομπή υπόσχεται να είναι διεθνής. Πέντε χώρες έχουν ήδη εκφράσει την επιθυμία τους να τη μεταδώσουν», ανέφερε ο Πιατκόφσκι, ο οποίος εμπνεύστηκε το ριάλιτι το οποίο θα μεταφράζεται στα αγγλικά, τα γερμανικά, τα ισπανικά, τα κινεζικά και τα αραβικά. Οπως ανέφερε, μέχρι στιγμής 60 άτομα έχουν δηλώσει συμμετοχή, μεταξύ των οποίων και ένας Αμερικανός. Προϋπόθεση για να συμμετάσχει κάποιος στην εκπομπή είναι να έχει ηλικία άνω των 18 ετών και να είναι «ψυχικά υγιής».

Φόνοι και βιασμοί σε ζωντανή μετάδοση


Φόνοι και βιασμοί σε ζωντανή μετάδοση

Πάντως, οργισμένα ήταν τα περισσότερα σχόλια των χρηστών του Διαδικτύου για τη νέα εκπομπή της ρωσικής τηλεόρασης. «Το ριάλιτι αυτό ανοίγει τον δρόμο στη βαρβαρότητα και στις κτηνώδεις συμπεριφορές», αναφέρει ένας χρήστης, ενώ ένας άλλος διαμαρτύρεται αναφέροντας ότι «προσπαθούν να ενθαρρύνουν τον φόνο και τον βιασμό». 

Σχόλια