ΗΠΑ >> Βαριές κατηγορίες των αρχών εις βάρος του ομογενή γιατρού Εμμανουήλ Λαμπράκη


Η αρχική σελίδα της ένοσκης κατάθεσης του κ. James C. Mannick, ειδικού πράκτορα της Υπηρεσίας Διώξεως Ναρκωτικών (DEA).

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Οπως μεταδίδει ο Εθνικός Κήρυξ, ο ομογενής ιατρός Εμμανουήλ Λαμπράκης συνελήφθη την Πέμπτη από τις ομοσπονδιακές αρχές για παράνομη συνταγογράφηση φαρμάκων από τις οποίες έχει κερδίσει περί τα δυόμισι εκατομμύρια δολάρια, προερχόμενα από τις επισκέψεις των ασθενών του στους οποίους παραχωρούσε συνταγές του φαρμάκου οξυκωδόνη (oxycodone) και οι οποίοι πλήρωναν $150 δολάρια τη φορά σε ρευστό.

H οξυκωδόνη, σύμφωνα πάντα με το σχετικό ανακοινωθέν των Αρχών, είναι ναρκωτικό οπιοειδές, έντονα εθιστικό, το οποίο χρησιμοποιείται για τη θεραπεία σοβαρών και χρόνιων πόνων.

Ο περιφερειακός γενικός ομοσπονδιακός εισαγγελέας της περιφέρειας της Νότιας Νέας Υόρκης, κ. Πριτ Μπαράρα, ο κ. Τζέιμς Χαντ ειδικός πράκτορας προϊστάμενος της Υπηρεσίας Διώξεων Ναρκωτικών για τη Νέα Υόρκη (Special Agent in Charge of the U.S. Drug Enforcement Administration’s New York Division), ο κ. Τζέιμς Ο’ Νιλ αστυνομικός διευθυντής (Commissioner of the New York City Police Department) και η κ. Μαρία Βούλο προϊσταμένη της Υπηρεσίας Οικονομικών της πολιτείας Νέας Υόρκης «ανακοίνωσαν τη σύλληψη του Δρα Εμμανουήλ Λαμπράκη, ιατρού με άδεια από την Πολιτεία, ο οποίος έγραψε χιλιάδες μη απαραίτητες ιατρικά συνταγές οξυκωδόνης (oxycodone), συνολικά 2,4 εκατομμυρίων χαπιών, σε περίοδο 5 ετών».

Ο 69χρονος ομογενής γιατρός διατηρεί ιατρεία στην Τζαμέικα και συγκεκριμένα στη διεύθυνση 175-61 Hillside Ave και στην Αστόρια στη διεύθυνση 32-76 31 Street όπου βάσει του κατηγορητηρίου φέρεται να εξέταζε κάθε πέντε λεπτά από έναν ασθενή.

Υπήρχαν περιπτώσεις, όπως αναφέρει το κατηγορητήριο, που την ίδια ώρα και στο ίδιο δωμάτιο εξέταζε πολλαπλούς ασθενείς και στη συνέχεια τους έγραφε συνταγή για τη λήψη των χαπιών οξυκωδόνης τα οποία και προμηθευόταν από διάφορα φαρμακεία.

Αποτέλεσμα εικόνας για Drug Enforcement AdministrationH οξυκωδόνη, σύμφωνα πάντα με το σχετικό ανακοινωθέν των Αρχών, είναι ένα υψηλά εθιστικό, ναρκωτικό οπιοειδές, το οποίο χρησιμοποιείται για τη θεραπεία σοβαρών και χρόνιων πόνων. Οι συνταγές οξυκωδόνης έχουν μεγάλη ζήτηση και έχουν σημαντική αξία σε μετρητά για τους διακινητές ναρκωτικών.


Τα χάπια οξυκωδόνης, μπορούν να μεταπωληθούν στο δρόμο για εκατοντάδες δολάρια. Ενα χάπι λόγου χάρη των 30 milligram μπορεί να πουληθεί στο δρόμο 20 με 30 δολάρια στη Νέα Υόρκη. Η τιμή είναι ακόμη υψηλότερη σε άλλες περιοχές της χώρας, όπως είναι οι πολιτείες της Μασαχουσέτης, Νιου Χαμσάιρ και Βερμόντ. Μία μόνο συνταγή λόγου χάρη των 120 χαπιών των 30 milligram οξυκωδόνης μπορεί να αποφέρει στον παράνομο διακινητή $2.400 δολ. σε μετρητά ή περισσότερα.

Σύμφωνα πάντοτε με το ανακοινωθέν του υπουργείου Δικαιοσύνης και την ένορκη κατάθεση του κ. James C. Mannick, ειδικού πράκτορα της Υπηρεσίας Διώξεως Ναρκωτικών (DEA) με κωδικό 16 MAG 7690, ο Δρ. Λαμπράκης στη διάρκεια των «επισκέψεων ασθενών», έκανε έναν απλό, επιπόλαιο χειρισμό του σώματος όπως περιστροφή του χεριού ή του ποδιού του ασθενή, είχε μία σύντομη ή διόλου συνομιλία με τον φερόμενο «ασθενή» και στη συνέχεια έγραφε συνταγή στον ασθενή για μεγάλη ποσότητα οξυκωδόνης, συχνά 120 χάπια των 30 milligram.

Αποτέλεσμα εικόνας για Drug Enforcement AdministrationΜεταξύ του Ιανουαρίου του 2011 και μέχρι τον τρέχοντα μήνα Δεκέμβριο, ο Δρ. Λαμπράκης έγραψε περί τις 17.000 συνταγές οξυκωδόνης στη μία από τις κλινικές του, με αποτέλεσμα τη διανομή σχεδόν 2,4 εκατ. χαπιών η αξία των οποίων στο δρόμο υπολογίζεται τουλάχιστον στα 48 εκατομμύρια δολάρια. Σε πάνω από 200 περιπτώσεις ο Δρ. Λαμπράκης έγραψε 30 ή περισσότερες συνταγές για χάπια οξυκωδόνης των 30 milligram σε μία ημέρα.

Επίσης, στην ένορκη κατάθεση του κ. James C. Mannick, η οποία αποτελείται από δέκα σελίδες, αναγράφονται λεπτομέρειες αναφορικά με τον τρόπο παρακολούθησης του Δρα Λαμπράκη στα δύο του ιατρεία.

Page 1 / 10Zoom 100%wp-pdf.com
Συγκεκριμένα, στη σελίδα 6 στην ενότητα «Recorded Office Visits» αναγράφονται ανάμεσα στα άλλα και τα εξής: «Κατά τη διεξαγωγή αυτής της έρευνας, έχω συμμετάσχει σε αρκετές διωκτικές δραστηριότητες, κατά τις οποίες οι δραστηριότητες του κατηγορουμένου Εμμανουήλ Λαμπράκη και υπαλλήλων του γραφείου του, συμπεριλαμβανομένου και ενός πληροφοριοδότη που δεν κατονομάζεται εδώ (‘CC-1’) μαγνητοφωνήθηκαν και μαγνητοσκοπήθηκαν (audio -and video-recorded) στην κλινική της Τζαμέικα μεταξύ ή περί τον Απρίλιο του 2015 και τον Νοέμβριο του 2016».

Επίσης, αναγράφεται ότι υπήρξε καταγραφή συνομιλιών στη διάρκεια μερικών επισκέψεων ασθενών. Στη σελίδα 6 της ένορκης κατάθεσης του κ. James C. Mannick, ειδικού πράκτορα της Υπηρεσίας Διώξεως Ναρκωτικών, αναγράφεται επίσης πως «συγκεκριμένες μαγνητοφωνήσεις (που αναφέρθηκαν πιο πάνω) έγιναν από την απόρρητη πηγή με τον κωδικό CS-1 στην κλινική της Τζαμέικα. Πριν το πρόσωπο αυτό γίνει απόρρητος πληροφοριοδότης των Διωκτικών Αρχών ήταν ασθενής του Δρα Λαμπράκη. Εγινε ασθενής του γύρω στο 2011 για τον σκοπό απόκτησης εύκολης πρόσβασης στις συνταγές οξυκωδόνης».

Σύμφωνα πάντα με το ανακοινωθέν του υπουργείου Δικαιοσύνης, ο κ. Μπαράρα, δήλωσε: “Αν και είχε άδεια ως γιατρός, φέρεται, ο Εμαννουήλ Λαμπράκης, να ήταν ένας ενεργός και επικίνδυνος διακινητής ναρκωτικών. Φέρεται να προμήθευσε ιατρικά μη απαραίτητα χάπια οξυκωδόνη στις κοινότητες μας, τρέφοντας τον εθισμό αμέτρητων ανθρώπων. Αυτή η σύλληψη αποτελεί κρίσιμο μέρος της συνολικής μας μάχης ενάντια στην καταστροφική επιδημία κατάχρησης οπιοειδών”.

Ο κ. Χαντ, είπε: “Οι διακινητές ναρκωτικών που πωλούν συνταγές για χρήματα βγάζουν στους γιατρούς κακό όνομα. Η διάλυση μίας σύγχρονης φωλιάς οπίου που ήταν μεταμφιεσμένη ως ιατρική κλινική στην καρδιά του Κουίνς δείχνει το αποτέλεσμα της συνεργασίας στην επιβολή του νόμου. Η έρευνα ταυτοποίησε ότι ο Εμμανουήλ Λαμπράκης φέρεται να εξέτρεπε χάπια οξυκωδόνη στους δρόμους της Νέας Υόρκης, επιτρέποντας αυτό που οι Αρχές, οι κοινότητες και οι επαγγελματίες υγείας, προσπαθούν να αποφύγουν, τον εθισμό στα οπιοειδή και θανάτους από υπερβολική δόση”.

Η κ. Βούλο, ανέφερε: “Η Νέα Υόρκη είναι πιο ασφαλές μέρος επειδή η οι Αρχές επιβολής του νόμου συνεργάστηκαν για να σταματήσουν τις εγκληματικές δραστηριότητες μέσω των οποίων ο κατηγορούμενος επιδίωξε να πλουτίσει, ενώ έθετε σε κίνδυνο ανθρώπους. Το τμήμα Οικονομικών Υπηρεσιών εκτιμά την ευκαιρία που είχε να εργαστεί σε αυτή την υπόθεση με το γραφείο του ομοσπονδιακού εισαγγελέα Μπαράρα και το Drug Enforcement Administration (DEA)”.



Σχόλια