Εγκλημα πάθους βλέπουν οι αρχές πίσω από τη δολοφονία του Ελληνα πρέσβη στη Βραζιλία

Θρίλερ με τον Έλληνα πρέσβη στη Βραζιλία που βρέθηκε απανθρακωμένος




Έγκλημα πάθους βλέπουν οι αρχές της Βραζιλίας πίσω από την υπόθεση του Έλληνα πρέσβη στην χώρα Κυριάκου Αμοιρίδη. 


Αξιωματούχοι του τμήματος Ανθρωποκτονιών που έχουν αναλαβει την έρευνα εντόπισαν, σύμφωνα με βραζιλιάνικα Μέσα, κηλίδες από αίμα σε καναπέ στο σπίτι που ο διπλωμάτης βρέθηκε με τη  γυναίκα του, στην περιοχή Ιγκουάτσου. Ο Αμοιρίδης σκοτώθηκε στο σπίτι πριν μεταφερθεί με το αυτοκίνητο που είχε νοικιάσει την 21η του μήνα, γράφουν τα βραζιλιάνικα Μέσα.

Το όχημα βρέθηκε καμένο και μία σορό μέσα σε αυτό. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η αστυνομία γνωρίζει ότι το σώμα του διπλωμάτη μεταφέρθηκε από το σπίτι στις 3 το πρωί.

Η σύζυγος του πρέσβη Φρανσουάζ Αμοιρίδη έφτασε το πρωί της Παρασκευής με περιπολικό στο αστυνομικό τμήμα συνοδευόμενη από τρεις πράκτορες και αρνήθηκε να μιλήσει στον Τύπο. Σύμφωνα με την αστυνομία, η σύζυγός του διατηρεί εξωσυζυγική σχέση με έναν στρατιωτικό τον οποίο και ονόμασε και παρουσιάστηκε συνοδευόμενος από δικηγόρο για να καταθέσει. Σύμφωνα με πληροφορίες και ένας ακόμα αντρας μεταφέρθηκε με χειροπέδες στο τμήμα.

Η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ για την εξαφάνιση του Αμοιρίδη 


Το υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε ανακοίνωση για το ζήτημα, στην οποία ανέφερε: 

«Η Πρεσβεία της Ελλάδας στην Μπραζίλια ενημερώθηκε, χθες, από τους οικείους του Πρέσβη της Ελλάδας στην Βραζιλία, κ. Κυριάκου Αμοιρίδη, ο οποίος είχε μεταβεί στην πόλη του Ρίο κατά τη διάρκεια της άδειας των Χριστουγέννων, ότι από τη Δευτέρα, 26 Δεκεμβρίου 2016 δεν έχει καταστεί δυνατή η επικοινωνία μαζί του.

Κατόπιν άμεσων ενεργειών του Υπουργείου Εξωτερικών ζητήθηκε η πλήρης κινητοποίηση όλων των αρμοδίων Αρχών της Βραζιλίας, οι οποίες ξεκίνησαν έρευνα προκειμένου να συγκεντρωθούν περισσότερα στοιχεία ως προς την υπόθεση.

Το Υπουργείο Εξωτερικών και η Ελληνική Πρεσβεία στην Μπραζίλια παρακολουθούν εκ του σύνεγγυς την υπόθεση και προβαίνουν, σε στενή συνεργασία με τις βραζιλιανικές αρχές, σε όλες τις δέουσες ενέργειες». 

Ποιος ήταν ο Κυριάκος Αμοιρίδης


Το site της ελληνικής πρεσβείας αναφέρει πως ο Κυριάκος Αμοιρίδης γεννήθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου του 1957, στην Βέροια. Σπούδασε Νομική στη Θεσσαλονίκη, ενώ πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Παρίσι.

Ξεκίνησε την καριέρα του στον χώρο της διπλωματίας το 1985 και έγινε ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας στη Βραζιλία το 2016.

Παλαιότερα υπήρξε πρέσβης στην Λιβύη, εργάστηκε στην ελληνική πρεσβεία της Σερβίας, ενώ είχε εργαστεί και ως σύμβουλος στο Ρίο, την Ολλανδία, αλλά και την Αθήνα.

Ο Κυριάκος Αμοιρίδης γνώριζε αγγλικά, γαλλικά, πορτογαλικά και σερβικά, και ήταν παντρεμένος και πατέρας ενός κοριτσιού.


Σχόλια