Ληγμένα παίρνεις; >> Ναι, αγοράζω ληγμένα τρόφιμα, λένε οι Δανοί...


Αποτέλεσμα εικόνας για Wefood, Το WeFood άνοιξε στην Κοπεγχάγη πριν από λίγους μήνες, και στα ράφια του βρίσκονται μόνο τρόφιμα περασμένης ημερομηνίας πώλησης, που διατίθενται σε μεγάλη έκπτωση.

Αποτέλεσμα?

Ο κόσμος κάνει ουρές για να αγοράσει ληγμένα τρόφιμα σεε μισή φυσικά τιμή από την κανονική...

Η πώληση ληγμένων τροφίμων είναι πλέον νόμιμη στη Δανία, με την προϋπόθεση αναγραφής ότι πρόκειται για προϊόντα που έχουν λήξει, και δεν υπάρχει άμεσος κίνδυνος από την κατανάλωσή τους. «Κοιτάζουμε, μυρίζουμε, αισθανόμαστε το προϊόν για να δούμε αν είναι ακόμα αναλώσιμο», δήλωσε ο επικεφαλής του προγράμματος Bassel Hmeidan μιλώντας στον Guardian.

Αποτέλεσμα εικόνας για Wefood,

Όλα τα προϊόντα παραχωρούνται από παραγωγούς, εταιρείες εισαγωγής και εξαγωγής και τοπικά σούπερ μάρκετ, συλλέγονται από το προσωπικό του Wefood, που είναι εθελοντές, ενώ τα κέρδη του καταστήματος, πηγαίνουν σε φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Τα απόβλητα τροφίμων είναι ένα καυτό θέμα τα τελευταία χρόνια, με διάφορες πρωτοβουλίες που κυμαίνονται από τη γαλλική απαγόρευση καταστροφής αδιάθετων τροφίμων, μέχρι ένα παγκόσμιο δίκτυο καφέ («Real Junk Food Project») που σερβίρει φαγητά μαγειρεμένα με υλικά που προορίζονταν για τα σκουπίδια.

Οι αριθμοί σοκάρουν αφού σε παγκόσμια κλίμακα σχεδόν 1,3 δισ. τόνοι τροφίμων μένουν αδιάθετοι και καταλήγουν στα σκουπίδια κάθε χρόνο, ενώ την ίδια ώρα περισσότεροι από 1 δισεκατομμύριο άνθρωποι υποφέρουν από την πείνα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών.
Αποτέλεσμα εικόνας για Wefood,

Δηλαδή το 1/3 σχεδόν των τροφίμων που παράγει ο πλανήτης καταλήγει στα σκουπίδια τη στιγμή που εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο υποσιτίζονται ή δεν σιτίζονται καθόλου για ολόκληρες ημέρες.

Σχόλια