Για να πάρει μερικές ψήφους >> Καταστρέφει ότι έχει απομείνει στη χώρα..

Αποτέλεσμα εικόνας για τσιπρας

Η χώρα είναι σε πολύ δύσκολη θέση...

Ολοι περίμεναν το κλείσιμο της αξιολόγησης ώστε να επανέλθει μια κάποια κανονικότητα και να σταθεροποιηθούν οι όροι του παιγνιδιού να ξέρουμε δηλαδή που βαδίζουμε , με τελικό στόχο κάποια στιγμή και την έξοδο στις αγορές..

Γιαυτό το σκοπό η κυβέρνηση τα είχε δώσει όλα ώστε να εξασφαλίσει το πολυπόθητο ΟΚ...

Ολα πήγαιναν καλά εκτός φυσικά από τις δημοσκοπήσεις που εμφανίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Τσίπρα προσωπικά να καταρρέει...

Οπότε τι έκανε ο Τσίπρας?

Μοίρασε στους συνταξιούχους από ένα 300άρι και πράγματι τσίμπησε λίγο στις δημοσκοπήσεις...

Ομως αυτό η χώρα θα το πληρώσει τώρα πανάκριβα...

Δείτε για παράδειγμα τι λέει ο Ρέγκλινγκ.

Οι πρόσφατες εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα έπληξαν τις προσπάθειες αποκατάστασης της εμπιστοσύνης μεταξύ Αθήνας και δανειστών, σχολιάζει σε συνέντευξή του στην ισπανική El Mundo, ο επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ.

«Η Ελλάδα έχει δεσμευθεί να συζητά, εκ των προτέρων, με τους θεσμούς, όλα τα μέτρα που μπορεί να επηρεάζουν τους στόχους του προγράμματος, συμπεριλαμβανομένης και της αξιοποίησης του όποιου πλεονάσματος», προσθέτει. Όμως η ελληνική πλευρά δεν είχε ενημερώσει για τα συγκεκριμένα μέτρα.

Η έκθεση που συνέταξαν οι θεσμοί για το «πακέτο Τσίπρα» καταλήγει πως τα επίμαχα μέτρα «εγείρουν σοβαρές ανησυχίες, αν και δεν αναμένεται να αλλάξουν σημαντικά τους δημοσιονομικούς στόχους της επόμενης διετίας», σημειώνει ο Κλάους Ρέγκλινγκ.

«Σε κάθε περίπτωση, τα μέλη του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας θα αποφασίσουν για τα επόμενα βήματα».

Για τη δεύτερη αξιολόγηση, ο κ. Ρέγκλινγκ παραδέχεται πως «προς το παρόν έχουμε κολλήσει», εκφράζοντας την ελπίδα για πρόοδο στο άμεσο μέλλον αφού οι διαδικασίες έχουν τη σωστή κατεύθυνση.

Δείτε και τι λέει ο Ντομπρόφσκις 

Οι εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα οδήγησαν σε μία «περιττή και άχρηστη» κατάσταση τη διαπραγμάτευση ανάμεσα στην Αθήνα και τους θεσμούς, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόφσκις σε συνέντευξη που παραχώρησε στην «Καθημερινή της Κυριακής».

Ο κ. Ντομπρόφσκις προσπάθησε να χαμηλώσει τους τόνους, σημειώνοντας πως σε γενικές γραμμές το ελληνικό πρόγραμμα παραμένει «εντός τροχιάς». Κατέστησε όμως σαφές ότι η απόφαση του πρωθυπουργού να εξαγγείλει μονομερώς κοινωνικές παροχές μετέθεσε την ολοκλήρωση της αξιολόγησης για εβδομάδες εάν όχι για μήνες.

Η διαπραγμάτευση δεν είναι αδιέξοδη αλλά είναι «πιο ταραχώδης» σε σχέση με πριν από λίγες εβδομάδες, όταν οι Βρυξέλλες εκτιμούσαν θα μπορούσαν να πετύχουν τεχνική συμφωνία για την αξιολόγηση «αυτές τις μέρες», είπε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, τοποθετώντας τον νέο ορίζοντα για συμφωνία μέσα στους «επόμενους μήνες».

Ο κ. Ντομπρόφσκις υπογράμμισε ότι βάσει του Μνημονίου η Ελλάδα δεν μπορεί να προσφέρει παροχές χωρίς πρότερη συζήτηση με τους θεσμούς, και υπενθύμισε ότι στο πρώτο πόρισμα των θεσμών για το πακέτο Τσίπρα καταγράφονται σημαντικές ανησυχίες.

Κι όλα αυτά για λίγες ψήφους από μερικούς συνταξιούχους...

Και ενώ όλοι γνωρίζουν ότι η εκλογική κατρακύλα είναι πλέον μη αντιστρέψιμη για τον Τσίπρα, ότι και να κάνει από εδώ και πέρα...

Σχόλια