Οταν θα σβήσει ο ήλιος μπορεί να μπει και η Τουρκία στην ΕΕ >> «Πάγος» ξανά για τη βίζα στους Τούρκους

Σύνοδος Κορυφής: «Πάγος» ξανά για τη βίζα στους Τούρκους


Αυτό που δεν μπορεί να καταλάβει ο Ερντογάν είναι πως οι Ευρωπαίοι πολίτες , ο κόσμος δηλαδή, δεν θέλει τους Τούρκους ούτε ζωγραφιστούς...

Με αυτήν την έννοια και οι ηγέτες δεν μπορούν να υπογράψουν καμία είσοδο Τουρκίας στην ΕΕ.

Και αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει ποτέ...

Την προσήλωση όλων των χωρών της ΕΕ στην εφαρμογή της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας για την αντιμετώπιση του προσφυγικού επαναβεβαίωσαν οι Ευρωπαίοι ηγέτες στη σημερινή Σύνοδο Κορυφής. Ωστόσο, καμία αναφορά δεν έγινε στην κατάργηση της βίζας για τους Τούρκους πολίτες, παρά τις απειλές της Τουρκίας ότι εάν δε λάβουν σχετική απόφαση θα σταματήσει την εφαρμογή της.

Συγκεκριμένα, οι «28» ηγέτες απέφυγαν να συζητήσουν σήμερα εις βάθος το ζήτημα της Τουρκίας, σε συνέχεια της απόφασης της Αυστρίας να μπλοκάρει τα συμπεράσματα σχετικά με την έκθεση προόδου για τη διεύρυνση στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων, στις αρχές της εβδομάδας.

Σε ό,τι αφορά την αναθεώρηση του Κανονισμού του Δουβλίνου, στα συμπεράσματά τους οι αρχηγοί περιορίστηκαν στη δήλωση ότι «η αποτελεσματική εφαρμογή των αρχών της ευθύνης και της αλληλεγγύης εξακολουθεί να αποτελεί κοινό στόχο», σημειώνοντας πως κατά τους τελευταίους μήνες αναδείχθηκαν «ορισμένοι τομείς σύγκλισης, ενώ άλλοι τομείς χρήζουν περαιτέρω εργασιών». Καλούν δε το Συμβούλιο «να ολοκληρώσει τη διαδικασία με σκοπό την επίτευξη συναίνεσης ως προς την πολιτική ασύλου της ΕΕ κατά την εισερχόμενη Προεδρία». Τέλος, οι «28» υπογραμμίζουν την ανάγκη να επιταχυνθεί η μετεγκατάσταση, ιδίως για τους ασυνόδευτους ανηλίκους.

Σχόλια