Νέα Συριζαίικα κόλπα στο Δημόσιο >> Μαντέψτε πόσες μέρες άδεια το χρόνο έχει ένας Δημόσιος Υπάλληλος...

Αποτέλεσμα εικόνας για δημοσιος υπαλληλος

Την εβδομάδα που πέρασε ψηφίστηκε στη Βουλή το νέο «Σύστημα Κινητικότητας στη Δημόσια Διοίκηση»

Αφήνουμε στην πάντα το πάρτυ πού στήθηκε στο Δημόσιο όταν μαθεύτηκε τι περιέχει και πάμε να καταγράψουμε ψυχρά πόσες μέρες άδεια δικαιούται ένας Δημόσιος Υπάλληλος επί ΣΥΡΙΖΑ...

Εάν είστε στον ιδιωτικό τομέα πριν συνεχίσετε καθίστε και αν πάσχετε απο κάτι έχετε κοντά τα χάπια...

Πάμε...

Οι δημόσιοι υπάλληλοι, όπως μεταδίδει η Καθημερινή,  έχουν νόμιμη άδεια 25 μέρες τον χρόνο και 4 μέρες γονικής άδειας. Τι σημαίνει αυτό με απλά λόγια; Οτι μπορούν νομίμως να μην πηγαίνουν καθόλου στη δουλειά τους –και να πληρώνονται βέβαια– όταν τα παιδιά τους π.χ. παίρνουν τον έλεγχο στο σχολείο τους. Εξυπακούεται δε, ότι όσοι έχουν δύο παιδιά ατύπως διπλασιάζουν αυτές τις μέρες, λείποντας χαλαρά 8 μέρες για... τους μαθητικούς ελέγχους.

Σε αυτές προστέθηκαν τώρα και άλλες 4 μέρες που ψήφισε ο νέος κώδικας όταν αρρωσταίνουν τα ανήλικα τέκνα τους, ενώ επιπλέον 2 μέρες νόμιμης και πληρωμένης άδειας έχουν όλοι οι εργαζόμενοι κάθε φορά που αποφασίζουν να δίνουν αίμα. Την πρώτη λείπουν για την αιμοδοσία και την επομένη προφανώς για να αναπαυθούν από την επώδυνη διαδικασία. (Παρεμπιπτόντως σημειώνεται ότι ιατρικά επιτρέπεται να γίνεσαι αιμοδότης ανά τρίμηνο).

Στην περιγραφείσα άδεια (που χαλαρά φτάνει τις 40 μέρες), πρέπει βέβαια να προστεθεί και η περιβόητη δυνατότητά τους να μην πληρωθούν τις υπερωρίες τους και να τις πάρουν ως ρεπό. Ο νόμος εξακολουθεί να τους επιτρέπει να παίρνουν επιπλέον άδεια 15 μέρες τον χρόνο, για να ξεκουράζονται από τις υπερωρίες, και εννοείται στη διάρκειά τους να εισπράττουν τον κανονικό μισθό τους.

Υπάρχουν τέλος και τα έκτακτα. Και δεν εννοώ τη χαρά του γάμου (άδεια 5 μέρες) ή της εγκυμοσύνης (9 μήνες) αλλά και των θλιβερών γεγονότων. Στο Δημόσιο ακόμη και σήμερα, αν χάσεις συγγενή Β΄ βαθμού, δηλαδή παππού, γιαγιά, γαμπρό, νύφη ή ακόμη και κουνιάδο, δικαιούσαι 3 μέρες άδειας για να τον κλάψεις με την ησυχία σου.





Σχόλια