Πηγές Ν.Δ. >> Ο Αλ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ αποσταθεροποιούν τη χώρα

Αποτέλεσμα εικόνας για non paper

«Η αποσταθεροποίηση στη χώρα έχει ονοματεπώνυμο: Αλέξης Τσίπρας και ΣΥΡΙΖΑ» απαντούν πηγές της Νέας Δημοκρατίας στην επίθεση κύκλων του Μεγάρου Μαξίμου ότι έχει πέσει στο κενό το σχέδιο αποσταθεροποίησης. «Η αλήθεια δεν διαστρέφεται όσα non paper και να βγάλουν οι «Καρανίκες» του Μεγάρου Μαξίμου αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Όπως σχολιάζουν οι ίδιες πηγές «είναι εκείνοι που άλλες φορές μόνοι τους, άλλες με τη σύμπραξη της Χρυσής Αυγής και των μόνιμων παρατρεχάμενών τους των ΑΝΕΛ, έσυραν τη χώρα σε μια τεράστια περιπέτεια της οποίας τις συνέπειες πληρώνουν σήμερα οι πολίτες».

Εντείνουν την κριτική τους στρεφόμενοι κατά του Πρωθυπουργού και του ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας ότι «την περίοδο 2012 – 2014 υποδαύλιζαν ακραίες κοινωνικές αντιδράσεις, οργάνωναν τραμπουκισμούς, σπίλωναν και συκοφαντούσαν τους αντιπάλους τους, δηλητηρίαζαν την κοινή γνώμη με ψέματα και δημαγωγικές υποσχέσεις.
«Ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν που υπονόμευσαν ευθέως την πορεία των δημοσιονομικών της χώρας, καλώντας τους πολίτες, το φθινόπωρο του 2014, να μην πληρώνουν τις δόσεις τους και να μην ενταχθούν στην ρύθμιση των 72 δόσεων, υποσχόμενοι «σεισάχθεια». Ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν που εμπόδισαν το κλείσιμο της αξιολόγησης τον Δεκέμβριο του 2014 προκαλώντας εκλογές» σημειώνουν.
Κατηγορούν τον κ. Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «κόντεψαν να τινάξουν τη χώρα στον αέρα με την καταστροφική πολιτική του πρώτου εξαμήνου του 2015 που άφησε πίσω της ζημιά 86 δις ευρώ. Και θα την είχαν τινάξει, αν η Αντιπολίτευση δεν είχε σταθεί τότε στο ύψος των περιστάσεων».
Σήμερα, όπως υποστηρίζουν οι ίδιες πηγές, αποσταθεροποιούν τη χώρα γυρίζοντας την στην ύφεση, εξοντώνοντας τους πολίτες και την οικονομία αυξάνοντας φόρους και εισφορές.

Οι δηλώσεις αυτές στην ουσία απαντούν σε non paper που είχε διακινήσει νωρίτερα το Μαξίμου.

Δείτε τι έλεγε αυτό το non paper..

O κ. Μητσοτάκης είναι πιστός συνεχιστής του «αντικοινωνικού έργου του κ. Σαμαρά, η Ν.Δ. δηλώνει πρόθυμη για να υλοποιήσει σκληρότερη λιτότητα και υπόσχεται -και δια του αντιπροέδρου της- να εφαρμόσει ακόμα περισσότερα μέτρα από αυτά που εισηγείται το ΔΝΤ».

 «το σχέδιο της Ν.Δ. για αποσταθεροποίηση, έχει, πλέον, πέσει στο κενό».
 η Βουλή ψήφισε έναν προϋπολογισμό που ενισχύει τις δαπάνες για την Υγεία, την Παιδεία, την Κοινωνική Πρόνοια καθώς και τις επενδύσεις και την έρευνα. Την ίδια στιγμή που διασφαλίζει την δημοσιονομική σταθερότητα και την αδιατάρακτη εκτέλεση του προϋπολογισμού, μια δεν υπάρχουν, πλέον, οι παράλογοι στόχοι των πρωτογενών πλεονασμάτων που είχε υπογράψει η Ν.Δ.
 η «Συμφωνία του Ψεύδους» του κ. Μητσοτάκη:
«1. Μιλά για την οπισθοδρόμηση της ελληνικής οικονομίας και δημοσιονομικό εκτροχιασμό τη στιγμή που τη διετία 2012 - 2014 της σκληρής λιτότητας, άφησε πίσω της απολύσεις, ανεργία, περικοπές δαπανών στο κοινωνικό κράτος και εκτεταμένη απορρύθμιση της αγοράς εργασίας.
2. Ο κ. Μητσοτάκης επιμένει να υπερασπίζεται το success story του κ. Σαμαρά που στο τέλος του 2014, παρέδωσε άδεια ταμεία και ένα έλλειμμα ύψους 2 δισ. ευρώ σε σχέση με το στόχο του πλεονάσματος που είχε υπογράψει.
3. Η ΝΔ "ξεχνά" ότι χωρίς τη διαπραγμάτευση του πρώτου εξαμήνου το 2015, η χώρα θα ήταν δεσμευμένη λόγω των υπογραφών Σαμαρά – Βενιζέλου σε εξοντωτικούς στόχους πλεονασμάτων που, συγκεκριμένα για το 2017, θα σήμαινε ότι 5 δισ. ευρώ θα έπρεπε να αφαιρεθούν από την ελληνική οικονομία.
4. "Ξεχνά" ότι είναι η κυβέρνηση του κ. Σαμαρά αυτή που είχε δεσμεύσει τη χώρα σε στόχους πρωτογενών πλεονασμάτων, κατά μέσο όρο 4% μέχρι το 2030!
5. Ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει την παραπλάνηση σχετικά με τις αποκρατικοποιήσεις. Εκεί όπου η επαναδιαπραγμάτευση και η βελτίωση των συμβάσεων από τη σημερινή κυβέρνηση, σε μια σειρά από επενδύσεις, ακύρωσε τις λεόντειες και ζημιογόνες συμβάσεις που είχαν υπογράψει ΝΔ και ΠΑΣΟΚ».
Κλείνοντας  η κυβέρνηση θα συνεχίσει να εργάζεται με ορίζοντα την άμεση ολοκλήρωση της β’ αξιολόγησης και την ένταξη των ελληνικών ομολόγων στο Πρόγραμμα Ποσοτικής Χαλάρωσης (QE), με ταυτόχρονη μέριμνα για τη στήριξη των χαμηλότερων στρωμάτων της κοινωνίας.

Σχόλια