Μικροί θάνατοι δίπλα μας >> Άστεγος διέρρηξε αυτοκίνητο για να φυλακιστεί και να εξασφαλίσει στέγη και τροφή

Αποτέλεσμα εικόνας για Άστεγος

Τα πιό πολλά δράματα δεν γίνονται καν γνωστά...

Ανθρωποι στο διπλανό διαμέρισμα ή στην απέναντι πολυκατοικία που από αξιοπρέπεια ή από ντροπή βιώνουν μόνοι τους το δράμα τους χωρίς να απευθύνονται σε φίλους γνωστούς ή στις δομές για την αντιμετώπιση της κρίσης...

Μικροί θάνατοι που συμβαίνουν δίπλα μας χωρίς καν να το γνωρίζουμε...

Μια τέτοια  ιστορία είδε το φως της δημοσιότητας στο Βόλο, όταν ένας 47χρονος άστεγος αποπειράθηκε να κλέψει αυτοκίνητο και στη συνέχεια παραδόθηκε ο ίδιος στην Αστυνομία, προκειμένου να φυλακισθεί και να σωθεί από το κρύο.

Αποτέλεσμα εικόνας για Άστεγος

Το περιστατικό κατεγράφη από τους αστυνομικούς, όταν την νύχτα που πέρασε ο 47χρονος, με ένα κατσαβίδι έσπασε το τζάμι αυτοκινήτου στην Νέα Ιωνία, δεν έκλεψε τίποτα και στις 3.00 τα ξημερώματα πήγε αυτοβούλως στην Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας και είπε στους αστυνομικούς να τον συλλάβουν.

Οι αστυνομικοί άκουσαν την υπόθεση και αφού διαπίστωσαν με αυτοψία ότι ο 47χρονος, από τη Θεσσαλονίκη, τους έλεγε την αλήθεια, έμειναν εμβρόντητοι όταν τους ζήτησε να οδηγηθεί στη φυλακή για να εξασφαλίσει στέγη και φαγητό, λόγω της κακοκαιρίας.

Ο 47χρονος είναι άστεγος και άνεργος, μετακινείται πολύ συχνά μεταξύ Θεσσαλονίκης και Βόλου, όπου διαμένει κατά διαστήματα, και έχει απασχολήσει και στο παρελθόν την Αστυνομία για μικροκλοπές.

Ο άστεγος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Βόλου, αλλά αφέθηκε ελεύθερος επειδή όπως ορίζει η νομοθεσία παραδόθηκε αυτοβούλως, αλλά και επειδή ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου δεν υπέβαλε μήνυση για τη ζημιά και δεν έλειψε τίποτα μέσα από το όχημα.

Σχόλια