Ο Σόιμπλε βρήκε πάτημα τις εξαγγελίες Τσίπρα και ξεσαλώνει >> Εάν δεν τηρούμε τους κανόνες, η ευρωζώνη θα καταρρεύσει

Αποτέλεσμα εικόνας για σοιμπλε

Την απόφαση της Ελλάδας να διαθέσει βοήθημα στους συνταξιούχους της σχολίασε επικριτικά για ακόμη μια φορά ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, λέγοντας ότι εάν οι χώρες της ευρωζώνης δεν ακολουθούν τους κανόνες τότε η ευρωζώνη θα καταρρεύσει.

Ο Σόιμπλε, που εδώ και καιρό τηρεί σκληρή στάση απέναντι στην Ελλάδα, δήλωσε ότι έχει ζητηθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM) να αξιολογήσουν κατά πόσο η κίνηση αυτή είναι συμβατή με τις υποχρεώσεις της χώρας.

«Η αρχική απάντηση είναι όχι. Εάν δεν ακολουθούμε τους κανόνες, η ευρωζώνη θα διαλυθεί», τόνισε στην γερμανική εφημερίδα Die Zeit προσθέτοντας ότι η αρχιτεκτονική της νομισματικής ένωσης πρέπει να αλλάξει.

Σημειώνεται πως σήμερα το μεσημέρι στις 4 είναι προγραμματισμένο το έκτακτο EuroWorking Group, όπου οι εκπρόσωποι των υπουργείων Οικονομικών της Ευρωζώνης θα συζητήσουν το ενδεχόμενο να ξεπαγώσουν τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος, στη βάση του πορίσματος των θεσμών για τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού.

Σύμφωνα με ευρωπαϊκές πηγές, υπάρχουν πολλές διαφορετικές απόψεις, καθώς ορισμένοι υπουργοί έχουν δυσαρεστηθεί με το γεγονός ότι ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, προχώρησε στην ανακοίνωση του «παγώματος» της εφαρμογής των μέτρων, χωρίς να τους συμβουλευτεί.

Σχόλια